Az időjárás és a gyógyszerek is okozhatnak étvágytalanságot

Forrás: Thinkstock -
étvágytalanság gyógyszer étvágy orvos időjárás Éhség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Gyakran tapasztalod, hogy akár napokig, hetekig nem vagy éhes? Ennek számos oka lehet, amelyekre jobb odafigyelni.

Csak azért eszel, mert tudod, hogy kell a tested működéséhez? Gyakran tapasztalsz étvágytalanságot? A Mens's Healthnek szakértők mondták el, mik állhatnak amögött, ha semmilyen ételt nem kívánunk.

Időjárás

Már nagyanyáink is tudták, hogy a nyári kánikulában a könyebb ételeket, gyümölcsöket fogyasztjuk szívesebben. Amikor pedig hideg az időjárás, inkább a nehezebb ételeket kívánjuk.

Az éhség sokszor késik Forrás: Thinkstock

Megfázás, fertőzés

Amikor megfázunk vagy elkapunk valamilyen fertőzést, rosszul érezzük magunkat, nem fogadja be a táplálékot a szervezetünk. Ez fogyást is eredményezhet, érdemes orvoshoz fordulni. Ugyanígy egyes gyógyszerek mellékhatása is lehet étvágytalanság.

Stressz

Vannak emberek, akik a feszültséget evéssel vezetik le, ám gyakoribb az, hogy az idegesség miatt nincs étvágyunk. A stressz ugyanis felszabadítja az epineprin nevű hormont, amely megszünteti az éhségérzetet.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.