Az elhízott gyerekeknél nagyobb a szklerózis multiplex kockázata

Forrás: Dreamstime -
elhízás sclerosis multiplex
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nagyobb a szklerózis multiplex betegség kialakulásának kockázata az elhízott gyerekeknél, akik ráadásul rosszul reagálnak a betegség kezelésére német kutatók szerint.

A Göttingeni Egyetem kutatócsoportja tanulmányában arról ír, hogy a túlsúlyos, elhízott gyerekeknél nagyobb a kockázata a jelenleg gyógyíthatatlan betegség egyik típusa kialakulásának, és ezen betegek kevésbé fogékonyak a kezelések során használt gyógyszerekre.

Forrás: Dreamstime

A kutatók 453 szklerózis multiplexszel diagnosztizált 18 évesnél fiatalabb gyermek orvosi kartotékainak elemzése alapján jutottak erre a következtetésre – olvasható a Medical Xpress című honlapon. Kimutatták, hogy a tanulmányba bevont SM-ben szenvedő gyerekek 13 százaléka túlsúlyos, közülük 14,8 százalék elhízott volt.

A szklerózis multiplex krónikus, a központi idegrendszer fehérállományának gyulladásos betegsége, amelynek következtében károsodnak az idegsejtek és az idegsejteket körülvevő úgynevezett myelinhüvely. Döntően fiatal felnőttkorban jelentkezik és az esetek felében a visszafordíthatatlan szövetkárosodás miatt rokkantsághoz vezet.
A WHO nemzetközi vészhelyzetet hirdet a kongói ebolajárvány miatthttp://www.life.hu/drlife/20190718-who-nemzetkozi-veszhelyzetet-hirdet-a-kongoi-ebolajarvany-miatt.htmlAz Egészségügyi Világszervezet vészhelyzeti bizottságának szerdai ülésén döntés született arról, hogy nemzetközi vészhelyzetet hirdetnek a Kongói Demokratikus Köztársaságban tomboló ebolajárvány miatt. A WHO emellett felszólította a szomszédos országokat, hogy növeljék készültségüket az esetek felismerésére és kezelésére, mert attól tartani, hogy a járvány esetleg átterjed más országokba is. Robert Steffen, a bizottság vezetője ugyanakkor hangsúlyozta, hogy a járvány regionális, és nem globális fenyegetést jelent. Dr. Life--A mellrák kezelésére alkalmas nanorészecskéket fejlesztenek kínai kutatókhttp://www.life.hu/drlife/20190716-a-mellrak-kezelesere-alkalmas-nanoreszecskeket-fejlesztenek-kinai-kutato.htmlA melldaganat egy agresszív típusának kezelésére alkalmas nanorészecskéket fejlesztenek kínai kutatók. Dr. LifeOrigoKeringési rendszeri betegségekben hal meg a legtöbb ember az Európai Unióbanhttp://www.life.hu/drlife/20190716-keringesi-rendszeri-betegsegekben-hal-meg-legtobb-ember-az-europai-unioban.htmlKeringési rendszeri betegségekben, elsősorban szívrohamban vagy agyvérzésben hal meg a legtöbb ember az Európai Unióban, a második leggyakoribb halálok a különféle rákos megbetegedések – írta keddi értékelésében az EU statisztikai hivatala. Dr. LifeThinkstockSzorongással küzd Köllő Babetthttp://www.life.hu/drlife/20190709-szorongassal-kuzd-kollo-babett-tulvallalja-magat.htmlHajlamos túlhajtani magát a Feleségek luxuskivitelben sztárja. Dr. LifeOrigoInzulinrezisztens Zimány Linda, és a pajzsmirigyével is gondok vannakhttp://www.life.hu/drlife/20190710-inzulinrezisztens-zimany-linda.htmlMivel nem úgy alakult a teste, ahogy szerette volna és megszokta, Zimány Linda orvoshoz fordult. Kiderült, szénhidrátanyagcsere-betegsége van, inzulinrezisztens. Dr. LifeOrigoA koponyasérülést túlélt német színész, Samuel Koch esete adhat reményt Schumachernekhttp://www.life.hu/drlife/20190709-koponyaserulest-tulelt-nemet-szinesz-samuel-koch-esete-adhat-remenyt-michael-schumachernek.htmlEgy hozzá hasonló súlyos koponyasérülést túlélt német színész gyógyulása adhat reményt Michael Schumachernek, írja a német InTouch magazin. A most 31 éves Samuel Koch-t 2010 decemberében érte baleset, nyaktól lefelé lebénult. Az orvosok nem bíztak benne, hogy rendbe jön, de ma már állni is tud. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.