Furcsa vírus miatt lett mindössze 10 perces a memóriája ennek a két nőnek

Forrás: Shutterstock -
betegség memória vírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Nicole Caird és Claire Robertson soha nem ismerték egymást, a világ két különböző pontján élnek. Mégis van bennük valami közös: egy vírus miatt mindössze 10 perces lett a memóriájuk. 

Mindkét asszony influenzaszerű tünetekkel került kórházba, ahol aztán kómába estek. Ébredésük után furcsa tünet állt elő: memóriájuk nagyban lecsökkent, nagyjából 10 percig emlékeznek a múltra. Sajnos nemcsak filmekben történik ilyesmi, a való életben viszont tényleg borzalmas belegondolni, hogy valaki ezáltal teljesen elveszíti az identitását.

Nicole rosszabb állapotban van, az interjú 14. percében látszik is rajta, hogy egyszerűen megszakad nála az időfolyam, és már nem tudja, miért ül ott, és kivel is beszélget. Claire-nek vannak jobb pillanatai, mintha bizonyos gyakorlatok segítenének javítani a memóriáján, nemrég nagy áttörés volt nála, hogy emlékezett egy férjével közös élményre, ami reményre ad okot.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.