cukorbetegség vérnyomás Ördög Nóra vércukorszint
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Magyarországon az emberek csaknem egyharmadát veszélyezteti a cukorbetegség, de a szűréseken való részvétellel és egészséges életmóddal megelőzhető annak kialakulása. Az "Egy cseppes" Patikahét alkalmából az RTL Klub csinos műsorvezetője, Ördög Nóri vérnyomását és cukorszintjét is megmérték a Life.hu kamerái előtt.

Az Egy Csepp Figyelem Alapítvány 2005 óta küzd a cukorbetegség korai felismeréséért és megelőzéséért. A szervezet idén megújult arculattal és új programokkal folytatja egészség-megőrző munkáját. Az Alapítvány idei új programja, az "Egy cseppes" Patikahét ideje alatt, május 16. és 23. között az ország 600 "egycseppe" patikájában nemcsak vércukor- és vérnyomásmérést, sok helyütt koleszterinmérést lehet végeztetni, de 30 százalék kedvezménnyel vásárolhatók majd meg a koleszterincsíkok, a Roche Accu-check vércukormérők, Dr.HU vérnyomásmérők és AccuTrend koleszterinmérő készülékek.

2010-ben Csongrád megye központja, Szeged nyerte el a Legegészségesebb város címet Ördög Nóra vezetésével, akit most a Life.hu riportere az egészséges életmódról kérdezett:

http://videa.hu/flvplayer.swf?v=kYOvKilaM1fpHZbF

Az Alapítvány a Patikahéttel egyidőben megkezdi második országjáró ECSET körútját is. Május 13-án Tatabányán indul az Egy CSEpp Teszt II, melynek keretében minden pénteken más és más megyeszékhelyen mérik meg ingyenesen az érdeklődők egészségügyi értékeit: a testsúlyt, testmagasságot, haskörfogatot, testzsír-százalékot, vércukorszintet, vérnyomást, koleszterint, illetve diétás mérleg tesztelésen és bőrápolási tanácsadáson is részt vehet a közönség. A szűréseken jelen lesznek olyan sztárok is, akik az adott megye szülöttei, bátorítva az embereket arra, hogy fordítsanak egy csepp figyelmet egészségük megőrzésére.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.