Az amerikai hiphopsztár, Missy Elliot elárulta hosszú távolléte okát.


A vagány női rapper hosszú időre eltűnt a zenei életből, mert komoly pajzsmirigy-problémákkal küzdött: Basedow-kórban szenvedett. A harminckilenc éves Missy utolsó albuma, a Respect M.E. 2005-ben jelent meg, azóta azonban szinte semmit sem hallottunk róla - mindez a betegsége miatt volt.

Forrás: AFP

A sztár Basedow-kórban szenvedett, ami egy olyan autoimmun betegség, mely pajzsmirigy-túlműködést vált ki. A pajzsmirigy túlműködését a vérben lévő TSH receptor elleni antitestek okozzák - ezek pedig a pajzsmirigyet fokozott hormontermelésre kényszerítik. A pajzsmirigyhormonok minden szervrendszerre hatással vannak, a tünetek pedig igen sokfélék lehetnek - többek között szapora szívműködést, fáradtságot, drasztikus fogyást és álmatlanságot is okozhatnak. Missy elárulta, leromlott állapota miatt képtelen volt akárcsak egyetlen dalt is megírni, ráadásul egyszer majdnem balesetet okozott. "Nem tudtam írni, mert az idegeim teljesen kikészültek - még a tollat sem tudtam megfogni. Nem tudtam lenyomni a féket, ezzel pedig kis híján balesetet okoztam"- vallotta a rapper.

Missy most már jól van, úgy érzi, rendbe jött, és alig várja, hogy vadiúj albumát, a Block Partyt idén végre piacra dobhassa.Krónikus orrdugulás - mi okozhatja?http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110620-kronikus-orrdugulas-mi-okozhatja.html A pollenek allergiás asztmát is okozhatnakhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110620-a-pollenek-allergias-asztmat-is-okozhatnak.html Gyászol a filmvilág! Elhunyt mindenki kedvenc detektíve, Columbo!http://www.life.hu/gyogyulj/20110624-gyaszol-a-filmvilag-elhunyt-mindenki-kedvenc-detektive-columbo.html Súlyos szívbetegsége van Gomesnek - soron kívül műtikhttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110624-sulyos-szivbetegsege-van-gomesnek-soron-kivul-mutik.html Tűz ütött ki Courtney Love házában! - Megsérült az énekesnő kezehttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110624-tuz-utott-ki-courtney-love-hazaban-megserult-az-enekesno.html Keresztes Ildikó: Alkotni csak szenvedéllyel lehethttp://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110530-rizikofaktor-keresztes-ildiko-alkotni-csak-szenvedellyel-lehet.html VV Gigi: "Mindenki lapátfogúnak és lófejűnek csúfol"http://www.life.hu/gyogyulj/egeszseghirek/20110623-vv-gigi-mindenki-lapatfogunak-es-lofejunek-csufol.html