Szokatlan baleset - Hüvelykujja helyére műtötték a nagylábujját

műtét baleset lábujj hüvelykujj
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy szörnyű fűrészbalesetben a levágott hüvelykujj helyére a nagylábujjat ültették át a sebészek egy 29 éves férfinak.





Légy egy igazán csajos közösség tagja! Csatlakozz a Life.hu-hoz az iWiWen és a Facebookon is!


Northfoto
Northfoto


Két orvoscsoport vett részt az operációban. Az egyik a beteg nagylábujjával foglalkozott, a másik pedig ezzel párhuzamosan a kézfejét látta el. A nyolcórás műtétet szeptember 8-án végezték. A ritka, összetett mikrosebészeti eljárás során a nagylábujj csontját, idegeit, ereit, inait, ínszalagjait és bőrét kellett a kézfejjel összekötni.

Az orvosok elmondták, hogy Jamesnek a bal nagylábujja nélkül újra kell tanulnia egyensúlyozni a talpán, de hamarosan normálisan tud majd járni és futni. Úgy vélik, hogy a nagylábujj elvesztése sokkal kisebb fogyatékosságot okoz, mint a hüvelykujjé, ami kompenzálja a veszteséget.

Byrne örül az új ujjnak, bár elismeri, hogy úgy néz ki, mintha egy nagy kalapáccsal rácsaptak volna. Ennek ellenére nem zavarja a megjelenése, inkább annak örül, hogy működik, és újra tudja majd használni a kezét.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.