Meglepődött, hogy kisbabája van: kómában szülte meg gyermekét egy 23 éves nő

kóma amnézia szülés kórház
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egy édesanya kómában szülte meg gyermekét, és két héttel később magához térve még arra sem emlékezett, hogy várandós volt.

A 23 esztendős Emma Mynors akkor került kórházba, amikor tüdőgyulladás következtében elveszítette az eszméletét, és két gutaütést szenvedett. Két hete volt kómában, amikor terhessége 29. hetében megindult a szülés. Az ápolónők éppen rutinellenőrzést végeztek, amikor észrevették, hogy a csecsemő feje megjelent. Enna csodával határos módon természetes szüléssel világra hozta csecsemőjét.

Northfoto
Northfoto

Amikor két héttel később magához tért, az orvosok a karjára fektették a kis Amyt, és elmagyarázták neki, mi történt. Emma így emlékezett vissza a történtekre: "A nővérek gratuláltak, de nekem fogalmam sem volt, miről beszélnek. Arra emlékeztem, hogy férjnél vagyok és van egy fiam, az viszont nem rémlett, hogy terhes vagyok. Nem nyomtam tudatosan, és nem voltak összehúzódásaim, a kislányom mégis ott volt, egészségesen. Olyan volt, mint egy csoda. A testem még eszméletlenül is tudta, mit kell tennie."

A szakértők szerint ilyen eset tízévente legfeljebb egyszer-kétszer fordul elő. Kómás állapotban a szülést beindító hormonok aktívak maradnak. A legnagyobb probléma azonban az, ha a nő nem tud nyomni - Amynek, a kislányának éppen ezért óriási szerencséje, hogy egyáltalán életben van. Anya és lánya egyhónapos kórházi kezelés után végül hazatérhettek essexi otthonukba.

Tipp! Annie Leibovitz sztárokról készült különleges fotói. Kattints a galériáért!



Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.