Mérgezett joghurt ölt meg két óvodást

halál konkurencia óvoda mérgezés óvodaigazgató joghurt
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mérgezett joghurttól halt meg egy öt- és egy hatéves kisgyerek Kínában, Hopej tartományban. Két óvoda vetélkedésének estek áldozatul. Az eset hatalmas visszhangot váltott ki.

Elvetemült dolgot művelt egy kínai óvodaigazgató. A nő szándékosan patkánymérget fecskendezett egy flakon joghurtba, majd megkért valakit, hogy azt néhány jegyzetfüzettel együtt, amelyek egy másik oviról szóló prospektusok voltak, helyezze az út mellé.

Forrás: Thinkstock
Forrás: Thinkstock

Illusztráció

A csomagot egy nagymama vette magához. A joghurtot az után adta oda unokáinak, hogy a két kislány délután hazaért. Nem sokkal később mindketten rosszul lettek, egyikük a mentőben, a másik később, már a kórházban halt meg. A joghurtból a nagymama is evett, nála is mérgezés tünetei jelentkeztek, de ő túlélte. Az óvoda vezetője bevallotta, hogy ő fecskendezte bele a mérget, és kért meg egy férfit, hogy a füzetekkel egy másik óvodához vezető út mellé tegye le. A jelek arra mutatnak, hogy a két intézmény közötti konkurenciaharc áll a tragikus eset hátterében. A gyanúsítottakat őrizetbe vették.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.