Eltávolították Angelina Jolie melleit, mert az orvosok azt mondták neki, nagy eséllyel lehet rákos. A színésznő úgy döntött, megelőzi a bajt. Az operáció három hónapja volt.

Megdöbbentő dolgot árult el Angelina Jolie: a színésznő kettős melleltávolításon esett át, hogy így próbálja megelőzni a rákot. Édesanyja 56 évesen petefészekrákban halt meg, 10 év küzdelem után. Az orvosok szerint a sztár 50 százalékban hajlamos a petefészekrákra, míg a mellrák 87 százalékos eséllyel alakulhat ki a szervezetében.

Forrás: AFP

A 37 éves híresség inkább elébe ment a bajnak, és a műtét mellett döntött. Az operációról a New York Timesban közölt egy részletes cikket. Ebben azt írja, egy "hibás" gént örökölt, a BRCA1-et, amely az örökletes emlőrák kialakulásában nagy szerepet játszik. A beavatkozással viszont már csak 5 százalék az esélye annak, hogy mellrákja lesz. A műtétek februárban kezdődtek, és április végén fejeződtek be. Először a mellbimbóját műtötték meg, majd eltávolították a melleit. Kilenc héttel az operáció után pedig implantátumokat kapott a színésznő. Azért osztotta meg hihetetlen történetét, hogy más, hasonló cipőben járó nők is tapasztalatot szerezzenek belőle. Elmondása szerint nem volt könnyű, amin végigment, de megérte, mert így nem kell félnie, hogy gyerekei idő előtt elveszítik őt. Hangsúlyozta azt is, hogy mindvégig mellette állt partnere, Brad Pitt, akivel összesen hat gyermeket nevelnek.

Fehérneműben bájolgott Angelina Joliehttp://www.life.hu/legytrendi/20130430-lifenight-exkluziv-fotok-a-fiatal-es-szexi-angelina-jolierol.html Ijesztően vékony lett Angelina Joliehttp://www.life.hu/ez-zsir/20130422-angelina-jolie-szineszno-dramaian-lefogyott-es-remesen-nez-ki.html Hetedik gyermekével terhes Angelina Jolie?http://www.life.hu/anyaskodj/20130126-angelina-jolie-szineszno-terhes-es-a-hetedik-gyermeket-varja-parjaval.html Összeházasodott Angelina Jolie és Brad Pitt?http://www.life.hu/legykepben/20130102-angelina-jolie-amerikai-szineszno-es-brad-pitt-amerikai-szinesz-osszehazasodott.html Nyugdíjba megy Angelina Joliehttp://www.life.hu/legykepben/20121205-angelina-jolie-amerikai-szineszno-bejelentette-hogy-hamarosan-nyugdijba-megy.html