Mika Häkkinen korábban gyönyörű levelet írt Schumachernek, most pedig egy másik korábbi pilótartárs tett nyilatkozatot, hogy kifejezhesse érzéseit. Damon Hill üzenete következik.

A Telesport a Times of Indiára hivatkozva tette közzé Michael Schumacher egykori versenytársának, Damon Hillnek a nyilatkozatát. Az ex Forma-1-es pilóta szerint Schumi súlyos balesete az egész világot ráébresztette arra, mennyire törékeny az emberi lét. 1996 világbajnoka továbbá büszke arra, hogy a német ellenfele lehetett.

„Ez az eset a sportban mindenkire kihatott. Egyértelmű, hogy a Forma–1 egén most egy hatalmas felhő tűnt fel, hiszen Michael meghatározó része a sportágnak, egy hatalmas alakja, így érthető, hogy az eset sokkolt mindenkit. Michael balesete mindannyiunkat ráébresztett arra, milyen sebezhetők is vagyunk, és hogy az élet mennyire értékes. Mindenkit sokkolt a hír. Nagyon aggódunk érte, és imádkozunk a családjáért” – nyilatkozta a Times of India című lapnak Hill.

„Emberek milliói síelnek minden évben, és élvezik ezt a sportágat, és biztos vagyok abban, hogy ez nem is változik. De a mostani eset emlékeztetett minket arra, mennyire törékenyek vagyunk. A kockázatvállalásnak előfeltétele az óvatosság, a versenyzőkre pedig nem jellemző, hogy csak úgy eldobják maguktól a biztonságot. Szerintem a versenyzők nagyon is tudatában vannak a veszélynek” – folytatta Hill, utalva arra, hogy szerinte volt riválisa balesete a puszta balszerencse következménye.

 „Mindannyian nagyon hálásak lehetünk Michaelnek, és sokkal is tartozunk neki, mert annyira versenyképes volt. A versenyek során nyílegyenesen tört előre, és noha mindig feszegette a határokat, ez a sport egyszerűen erről szól, csak ilyen módon küzdhetsz benne. Én, Mika Häkkinen, David Coulthard vagy éppen Fernando Alonso is az ellenfelei voltunk, és ezek remek küzdelmek voltak. Nem is kívánhattunk volna ennél többet” – zárta gondolatát Hill.