Tornáztatják Schumachert - Corinna naponta látogatja

Forrás: AFP/Fred Dufour -
síbaleset grenoble-i klinika Forma-1 Michael Schumacher mesterséges kóma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A grenoble-i klinikán rendszeresen átmozgatják a mesterséges kómában tartott Forma-1-es pilótát. Erre azért van szükség, nehogy legyengüljön az izomzata. Felesége Corinna mindent megtesz, hogy a lehető legtöbb időt töltsön férje betegágya mellett. 

Minden nap megtornáztatják Michael Schumachert - írja a Bild. Erre azért van szükség, hogy az izomzata ne gyengüljön és hogy testén ne keletkezzenek felfekvések.

Forrás: AFP/Fred Dufour

„Azoknál a betegeknél, akik mesterséges kómában vannak már az első naptól megkezdik a fizioterápiás kezelést. Amikor az ízületek, izmok és inak nincsenek rendszeres mozgásnak kitéve, akkor megmerevednek. Ennek elkerülése érdekében naponta egyszer meg kell mozgatni a lábakat és a karokat” – mondta el a lapnak Heinz Peter Moecke professzor.

A Forma-1-pilóta és felesége Corinna közös ismerőse a Bildnek arról beszélt, az asszony minden reggel útra kel autóval svájci házukból, Glandból s megteszi a franciaországi Grenoble-ig tartó utat, naponta összesen 350 kilométert autózik. Hogy miért nem költözik a kórház közelébe? Az asszony nem szeretné gyerekeiket kiszakítani a megszokott környezetükből.

"Corinna mindent megtesz annak érdekében, hogy a gyerekeket biztonságban tudja, és távol tartsa őket a felfokozott érdeklődéstől. Arra vár, hogy férje felébredjen. Egyébként sem gyermekeknek való egy kórház intenzív osztályán várakozni" – nyilatkozta a család egyik közeli ismerőse.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.