A F1-et 2005-2012 között főorvosként szolgáló Gary Hartstein sötét képet festett a síbalesete miatt december 29-e óta kómában fekvő sportolóról.

A szakember ugyan külső szemlélő jelenleg, de az F1-ben szerzett tapasztalata, valamint a traumatológus és aneszteziológus szakorvosi gyakorlata miatt világos, közérthető gondolatok mentén képes összerakni az elhangzott "mozaikokból" a világbajnok valós helyzetét – írja a sport.hir24.hu.  

Forrás: AFP/Boris Horvat

„A kómát akkor tekintik tartósnak, ha a kiváltó októl számítva két hónap telt el. Én úgy tekintem, hogy Michael jelenlegi állapota is ez. A kómát az különbözteti meg az agyhaláltól, hogy míg az agyhalált pár napon vagy héten belül elkerülhetetlenül követi a keringés összeomlása is, a tartós kómában lévő pácienseknél az agy minimális működése megmarad, ami elsősorban a test fenntartását jelenti. Az ilyen, neurológiai javulást nem mutató betegeknél pár hónaptól néhány évig terjedhet az életben maradás hossza" – írja a szakember, majd ezután a legrosszabbra készíti fel az olvasóit. "Miközben komolyan aggasztott, hogy mi lesz, ha igazán rossz híreket kapunk róla, arra is rájöttem, hogy a hivatalos hírek hiánya talán lehetőséget adott nekünk arra, hogy egy kicsit továbbléphessünk, feldolgozzuk a helyzetet... és megpróbáljunk elválni tőle."

"Valamiért úgy érzem, hogy az emberek elfogadják majd, akármi is következzen, mert volt időnk feldolgozni a történteket. Csak azt sajnálom, hogy a szurkolóknak magukra hagyatva kellett eljutniuk idáig. De talán ez az érzés is elmúlik majd. Én legalábbis ezt remélem."

Korábban egyébként a család közleményében apró, biztató jelekről beszélt Schumi állapotával kapcsolatban. Majd olyan hírek láttak napvilágot, hogy az egykori autóversenyző aggasztóan sokat fogyott