Tessa Evans egy ritka rendellenességgel jött világra: orrhiánya miatt nem képes a szagérzékelésre, tüsszenteni és köhögni azonban ugyanúgy tud, mint bármelyik kortársa.

Ritka rendellenességgel jött világra Tessa Evans. A 17 hónapos kislány úgynevezett veleszületett arhiniában szenved, vagyis orrhiányban szenved, amely olyan ritka, hogy a DailyMail információi szerint az orvosi szakirodalom is mindössze csak 40 feljegyzett esetről számol be. 

Tessa állapota nem teszi lehetővé, hogy érzékelje a szagokat, nem rendelkezik orrüregekkel, ám a tüsszentésre, köhögésre és a megfázásra ugyanúgy képes, mint bármelyik kortársa. A kislánynak, akinek ezen kívül látásával és szívével is voltak problmák, hamarosan elkezdődik a kezelése, amely a hajvonalától ejtett metszés segítségével egy orr alakú formát készítenek neki oda, ahová kell.
„Több különböző lehetőséget is megnéztünk, de végül azt választottuk, amely a legkevésbé fájdalmas és a legkevésbé jelent drasztikus változást a külsején" – magyarázta Tessa édesanyja, aki számára nem volt könnyű meghozni ezt a döntést.