Petefészekciszta: tényleg csak az orvosi beavatkozás segít?

Forrás: Thinkstock -
orvosi beavatkozás betegség nőgyógyászat műtét egészség petefészek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az egészség megőrzésének vagy visszaszerzésének szempontjából nagyon fontosak azok a hétköznapi esetek, amikor egy-egy olvasó osztja meg a betegségével kapcsolatos történeteket. Ezek az írások talán segíthetnek abban, hogy valaki más időben figyeljen fel a tünetekre, elváltozásokra, vagy éppen arra ösztökéli, hogy vállalja be végre a régóta halogatott szűrést. A nőgyógyászati szűrések kiemelkedően fontosak a nők egészségmegőrzése érdekében, akkor is, ha nincsenek igazi panaszok. A petefészekciszta alattomosan jelentkezhet - ez a történet erről szól.

"Soha nem voltak nőgyógyászati problémáim, a menstruációm óramű pontossággal működött. 2012 nyarán azonban rendszertelenné vált, majd ősztől szinte folyamatos volt a vérzés. Hónapokon keresztül, olykor néhány napos szünetekkel, de mindig véreztem."

Forrás: Thinkstock

A 33 éves nő a vérzések jelentkezése után fordult orvoshoz, aki először gyógyszert írt fel, majd elő akarta jegyezni egy egészségügyi kaparásra. Hogy mi volt a helyes diagnózis és van-e megoldás a problémára, valamint a teljes történetet a napidoktor.hu oldalán olvashatjátok el.

Mondd el te is a történeted!

Minden megosztott információ reményt, segítséget, tippet adhat valakinek a gyógyulásra. Oszd meg a történeted, megoldásod a felépülésre, hogy embertársaid erőt meríthessenek általa saját gyógyulásukhoz. Segítsd történeteddel mások gyógyulását! Írj ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.