Hajdú B. István: "Már azzal is elégedett vagyok, hogy élek"

Fotó: Pályi Zsófi - Origo -
szívderítő gyógyszeres kezelés intenzív osztály Hajdú B. István Budai Irgalmasrendi Kórház foci sportriporter szívinfarktus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A népszerű sportriportert szívinfarktussal vitték kórházba vasárnap, miután egy focimeccs közben rosszul lett. Megműtötték, már jobban van, elhagyhatta az intenzív osztályt is. A Life.hu-nak telefonon adott interjút állapotáról.

Ahogy beszámoltunk róla, Hajdú B. István focizás közben lett rosszul vasárnap. A mentők idejében érkeztek, végül szívinfarktussal vitték be a Budai Irgalmasrendi Kórházba. Azonnal megműtötték, a beavatkozás 30 percig tartott. Egy vérrögöt is eltávolítottak az egyik érből.

A fotó az origo.hu 2010-es interjúján készült Fotó: Pályi Zsófi - Origo

Az operáció után a sportriporter jobban van, elhagyhatta az intenzív osztályt – tudtuk meg a tévéstől, aki azt mondta, jelenleg a kardiológiai osztályon van. Az elmúlt néhány óráról elmesélte: óránként mérték a vérnyomását, a koleszterinszintjét, most pedig elkezdődött a gyógyszeres kezelése és egy kis gyógytorna is.

Arra a kérdésre, hogy mennyire volt súlyos az infarktus, István azt felelte, van ennél súlyosabb és kevésbé súlyos eset is. A focimeccs közben érezte, hogy gond van és nem csak egy légszomj gyötri. Szerencsére a bajtól számítva a műtét végéig mindössze 2 óra telt el - ilyen esetekben pedig az idő nagyon számít - magyarázta a sportriporter, aki maximálisan elégedett a kórházi ellátással és az orvosaival. "Már azzal is elégedett vagyok, hogy élek" - jegyezte meg.

Azt nem tudni, mikor engedik ki a kórházból, napokról, de inkább hetekről lehet szó. Jobbulást kívánunk Istvánnak!

Hogyan támogasd a szíved műtét után? A Life.hu cikkét a témáról IDE kattintva olvashatod el! Még több hasznos információért látogass el a Szívderítő oldalára.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.