Dohányfüstben fuldoklik Kína - borzasztó videón egy fekete tüdő

Thinkstock -
betegség Kína tüdőbetegség egészség dohányzás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Kína nagy ország, és lakosainak száma több mint egymilliárd fő,  vagyis az idén nyilvánosságra hozott dohányfüstös adatokat ennek fényében kell értelmezni. De a számok nem csupán számok, hanem emberéletek, amelyek füstté válnak. 

Kínában több mint 300 millió ember dohányzik, vagyis majdnem minden harmadik ember gyújt rá, valamint 700 millió ember van kitéve a passzív dohányzás veszélyeinek.

Thinkstock

A tüdőrákos megbetegdések 80%-áért a dohányzást okolják. Évente 1millió ember hal meg a dohányzás miatt, valamint 10.000 ember haláláért a passzív dohányzás a felelős. További számítások alapján kiderül, hogy dohányzás következményeként félpercenként egy ember hal meg Kínában, vagyis percenként 2, óránként 120, naponta 2880-an veszítik életüket.

A WHO arra figyelmezteti az ország vezetőit, hogy ha Kínában a dohányzási tendencia nem csökken, akkor a halálozások száma megháromszorozódik a következő években. Az egészségügyi világszervezet szerint Kína ma a világ legnagyobb dohánytermelő országa és fogyasztója is egyben.

Az egyik kínai televízió megdöbbentő képeket és videót tett közzé, amelyen egy aktív dohányos tüdejét mutatták be. Elrettentésül. Megnéztük mi is a fotókat, a videót is, tényleg elrettentőek. A Daily Mail cikkében te is megnézheted, hogy alakul át, hogyan megy tönkre a dohányzó ember tüdeje.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.