Tudtad, hogy a hajszálaid aranyat is tartalmaznak? És hogy a testszőrzetednek köszönheted vonzerőd? Meglepődtél? Olvass tovább!

1. Nem él olyan sokáig, mint a hajad

A testedet beborító szőrzet átlagos élettartama 6 hónap, ezért soha nem nő olyan hosszúra, mint a hajad - derül ki egy ismert női magazin összeállításából.

Forrás: Thinkstock

2. Izmai vannak

Akár hiszed, akár nem, a szőrszálak is rendelkeznek izomsejtekkel: ezek az úgynevezett szőrmerevítő izmok.

3. A testszőrzetet az intelligenciával kapcsolják össze

Egy 1996-os tanulmányban a dús szőrzetet nem csupán intelligenciával, hanem a hatalommal is társították.

4. Háromféle szőrzetet különböztet meg a tudomány

Tudtad például, hogy az arcszőr, az intim szőrzet és a hónalj szőre gyakorlatilag ugyanaz?

Forrás: Thinkstock

5. Miatta lesz olyan furcsa testszagod

Tested minden egyes szőrszála rendelkezik saját faggyúmiriggyel, amelyek a verejték termeléséért, a baktériumok elleni védelemért és a sokszor kellemetlen testszagért felelősek.

6. És miatta figyel fel rád a másik nem

A testszőrzet is felelős azoknak a hormonoknak a termelődéséért, amelyek miatt olyan vonzónak találnak téged az ellenkező nem tagjai.

7. Szabályozza a hőháztartásod

Megtartja a hőt, ha fázol, és segít a tested hűtésében, ha meleged van. Mielőtt tehát végleges szőrtelenítésre adnád a fejed, gondolj erre is!

Forrás: Thinkstock

8. Egy nap 150 szőrszálad is kihullhat

Az átlagos érték 100/nap körül van.

9. A hajszíned genetikádról is árulkodhat

Míg a szőke nők általában magasabb ösztrogénszinttel rendelkeznek és tanulási nehézségekkel küzdhetnek, a vörös hajúak érzékenyebben reagálnak a fájdalomra, a kopasz emberek pedig hamarabb halhatnak, mint hajas társaik.

10. Apró kis lények élhetnek a szempilládon

Demodex-atkáknak hívják azokat az apró, szabad szemmel nem látható lényeket, amelyek minden második emberen megtalálhatóak. A legtöbb esetben ártalmatlanok, ám olykor viszketést és gyulladást okozhatnak.

11. A hajad aranyat tartalmaz

Sajnos csak nyomokban, így ebből senki nem fog meggazdagodni.

12. Majdnem mindenki szőrtelen ott lent

Egy nemrég készült tanulmány szerint az emberek 90 %-a hozzányúl valamilyen formában intim szőrzetéhez. A Life.hu korábban ITT mutatott néhány trükköt és fortélyt ami akkor lehet hasznos, ha a meleg hónapok közeledtével te is szokatlan helyről távolítanád el a pihéidet - és most nem csak arról beszélünk.