Az amerikai orvos megtalálta a hosszabb élet titkát

Forrás: Thinkstock -
szívderítő fogyás Amerika mozgás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A túlsúlyos embereknek fontosabb lenne a testmozgás, az edzettségi szintjük növelése. Ebben nagy felelőssége van az orvosoknak is, hisz nemcsak a fogyásra és a hagyományos rizikófaktorok csökkentésére kell felhívniuk a betegeik figyelmét, hanem a rendszeres testmozgás életmentő szerepére is. Egy amerikai orvos a saját bőrén tesztelte ezzel kapcsolatos elméletét.

Az elmúlt 5 évben Dr. Steven Blair közel 12 ezer mérföldet (kb. 19 ezer km-t) tett meg, ez évente 5 millió és naponta átlagosan 13 600 lépést jelent. Arra figyelmeztet ezzel az orvos, hogy az edzetlenség legalább akkora szív-és érrendszeri rizikófaktor, mint az eddig ismert a magas koleszterinszint és a megemelkedett vérnyomás.

Forrás: Thinkstock

Dr. Blair mindezt az Európai Atheroscerosis Társaság 2015. évi kongresszusának fizikai inaktivitással, életmódváltással és szív- és érrendszeri betegségmegelőzéssel foglalkozó szekciójában elhangzott hozzászólásában fejtette ki. „Ha én képes vagyok rá, akkor a 45 éves betegeink is képesek rá” – mondta Dr. Blair. „Adjunk nekik lépésszámlálót vagy egy sebességmérőt, és küldjük ki őket a szabadba mozogni.”

Az orvos régi szószólója ennek a módszernek, azonban az Amerikai Orvostudományi Intézet nem vette őt komolyan. Az orvos témához kapcsolódó kutatását, valamint hogy az Egészségügyi Világszervezet (WHO) milyen akciótervet dolgozott ki a korai halálozások megakadályozásához, elolvashatja a Szívderítő.hu cikkében.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.