Hat sztár, akiknek élete valamikor mesébe illő volt, irigyelték, bálványozták és elismerték őket. Az egykori hírességek csillaga ma már sokkal halványabban ragyog, mint fénykorukban: ez a tény nemcsak egészségükre, de külsejükre is láthatóan rányomja a bélyegét. Őket nem kíméli az idő vasfoga!

Matthew Perry

A Jóbarátok Chandlerjét játszó Matthew Perry az elmúlt években már nem korábbi (jó) formájában tündökölt. A 46 éves színész színfalak mögötti élete korábban teljesen különbözött sorozatbeli karakterértől: a színész alkohol- és kábítószerfüggő volt. „Kívülállóként az emberek azt láthatták rólam, hogy minden rendben van velem, de valójában nagyon magányos voltam. Végül is annyira rosszra fordultak a dolgok, hogy már nem tudtam leplezni a tényeket” – mondta állapotáról utólag a sztár.

Forrás: AFP

Kevin Federline

A most 37 éves Kevin eleinte – az akkor még karrierje csúcsán lévő – Britney Spears háttértáncosa volt, aztán a férfi azzal szerzett magának (nem csupán) öt perc hírnevet, hogy feleségül vette az énekesnőt. A házasságból két közös gyermek született, ám a frigy viharos volt, és hamar véget ért. Az azóta újranősült Federline onnantól kezdve hiába próbált, nem tudott boldogulni a show-bizniszben. A kilátástalanság csak növelte a férfi folyamatosan gyarapodó testsúlyát, így zsákutcába került. 2010-ben így nyilatkozott egy interjúban: „Depressziós lettem, nem érzem, hogy bármit is érnék. A kedvtelenségem közben pedig a súlyom is egyre inkább megnőtt. A kettő kombinációja miatt szenvedek.”

Forrás: Northfoto

Tara Reid

Tara Reid kiváló példa arra, hogy bármikor lehet egy közkedvelt lányból, sokak női példaképéből – akibe egykor mindenki szerelmes volt – egy elhasznált, a koránál sokkal idősebbnek kinéző, csontsovány plasztiknő. Sok év távlatából úgy tűnik, hogy az Amerikai pite 39 éves sztárja amennyire megalapozta, úgy el is rontotta később karrierjét, hiszen a film után nem igazán kapott komolyabb felkéréseket, csupán B kategóriásokat. Ha épp nem plasztikai műtétjeivel, akkor extrém vékonyságával (állítólagos anorexiájával) szerepel a címlapokon.

Forrás: AFP, Instagram/Tara Reid

Kirstie Alley

Míg a Föld képzeletbeli tengelye körül, addig Kirstie Alley élete mindig a fogyás körül forgott. Bár a 64 éves nő év elején ismét bombaformába hozta magát, a korábbi években – Tara Reiddel ellentétben  – szervezete súlygyarapodással reagált a mellőzöttségre. „Volt olyan időszak, amikor rákaptam a szőlőlére, olykor 12 üveggel is képes voltam meginni belőle” – mondta Kirstie. Mit tesz ilyenkor egy híresség? Hiúsága érdekében és új szerepek reményében drasztikus fogyókúrába kezd. A rengeteg meghízás és lefogyás nemcsak tönkretette a színésznő szervezetét, de saját fogyókúrás valóság show-jában is leszerepelt.

Forrás: Northfoto, AFP

Macaulay Culkin

A Reszkessetek, betörők! című film gyereksztárja, Mila Kunis egykori párja, a 35 éves Macaulay Culkin már inkább élőhalottra hasonlít, mint „normális” emberre. Macaulay-t beszippantotta és beskatulyázta Hollywood, a srác már szüleivel sem tartja a kapcsolatot. A drog- és alkoholfüggőség miatt lesoványodott sztár külsején kívül saját halálának megjátszásával  vagy egy férfival való nyelves csókjával került néha a köztudatba. Egyes pletykák szerint Zac Efronnal közös drogdílerük volt (vagy van).

Forrás: AFP, kulturmunka.postr.hu

Lindsay Lohan

A 29 éves, szintén gyerekszínészből lett botrányhősnő sem a kitaposott úton halad. A tinifilmek után plasztikai műtétjei kerültek előtérbe a 2007-ben kezdődött rehabilitációk sorával és az ittas vezetésért börtönbe kerüléssel egyetemben. 2008-ban felvállalta leszbikus partnerét is: Azt hiszem, teljesen egyértelmű, hogy kivel járok, nem gondolom, hogy ez bárkit is meglepne, már jó ideje tart. Ő egy csodálatos ember, és nagyon szeretem.”  A mentális és függőségi problémákkal küzdő lány újabban „szeret” az utcán nyilvánosan veszekedni, bikiniben fagyasztja le magát vagy csupán családalapítási terveiről mesél.

Forrás: Northfoto, AFP