Victoria Derbyshire néhány hónappal ezelőtt kapta a lesújtó hírt, miszerint mellrákja van. A BBC műsorvezetője végig azon dolgozott, hogy pozitívan álljon betegségéhez. 

Minden fejben dől el – vallja Victoria Derbyshire, a BBC újságírója és műsorvezetője. A 47 éves asszonynál idén júliusban diagnosztizáltak mellrákot, amely miatt masztektómián kellett átesnie.

Forrás: Facebook/Victoria Derbyshire

„Maga a rák szó dermesztő hatással van az emberekre, beleértve engem is.

De az elmúlt néhány hétben megtanultam, hogy nem szabad megengedni, hogy ez a betegség átvegye az irányítást az életem felett.Ez is csak egy betegség, amelynek szakszerű kezelését támogatja az állam" – mondta el az erről az időszakról forgatott videónaplójában a műsorvezető, aki szerint minden a hozzáálláson múlik.

Nem érzem úgy, hogy rákkal küzdöm. Inkább úgy fogalmaznék, hogy rákbetegséggel kezelnek – tette hozzá. Derbyshire műtétje után néhány órával már arról számolt be, hogy mellének csak egy részét távolították el, és vele egy időben a helyreállító beavatkozás is megtörtént. Így tulajdonképpen csak egy heg árulkodott arról, hogy előző nap még mellrákos volt.

Akár üzletté is válhat a melleltávolító műtét?
Angelina Jolie 2013 májusában tárta nyilvánosság elé a hírt: döntéséről: a hat gyermeket nevelő színésznőnél igen nagy eséllyel alakult volna ki mellrák, ezért úgy döntött, inkább megelőzi a bajt, és dupla masztektóimán esett át. A Life.hu ennek kapcsán itt járt utána annak, elérhető-e ez a lehetőség hazánkban is.