Charlie Sheen David Beckham herpesz szexuális úton terjedő betegség Paris Hilton nemi úton terjedő betegség Pamela Anderson Jessica Alba Victoria Beckham
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mi a közös Jessica Albában és David Hasselhoffban? Mit kapott a jegygyűrűn kívül Victoria Beckham a híres férjurától, David Beckhamtől? A Life.hu összegyűjtötte azokat a sztárokat, akikről – hála egy-egy pletykásabb családtagnak, rosszakarónak vagy éppen saját maguknak – kiderült, hogy valamilyen szexuális úton terjedő betegségben szenvedtek, avagy szenvednek a mai napig.

Akinél az exfeleség locsogta ki

Amilyen csendesen indult David Hasselhoff és Pamela Bach válása, olyan nagy botrány kerekedett belőle a végén. A sztárpár 16 év házasság után 2006-ban mondta ki egymásnak a boldogító nemet, és kibékíthetetlen ellentétekre hivatkozva nyújtották be a válókeresetet. A Baywatch sztárjának exfelesége pedig egy később adott interjújában biztos, ami biztos, még jól oda is szúrt volt férjének.

David Hasselhof és felesége még boldogan ölelik egymást Forrás: AFP

Egy betegség, ami a szex útját állja

A herpeszvírus-fertőzés hazánk felnőtt lakosságának körülbelül kétharmadát érinti, de ez a szám az erőfeszítések ellenére évről évre romlik. A magas szám nem az aktív gyulladásos állapotban szenvedők arányát jelzi, hanem azt, hogy ilyen magas számban hordozza a lakosság a herpesz vírusát a szervezetében. A vírusról még több infót ide kattintva tudhatsz meg.

Akikről csak pletykálták

Úgy tűnik, a herpesz az amerikai bulvársajtó kedvelt vesszőparipája: számtalan híroldal foglalkozott már azokkal a hírességekkel, akik - feltehetően - elkapták ezt a kellemetlen tünetekkel járó vírust. Jessica Alba herpeszével kapcsolatos történetét is a bulvársajtó kapta fel: egy forrás szerint a színésznő exférjének, Cash Warrennek az asszisztense rendszeres látogatója volt a patikáknak, hogy kiváltsa a Jessica vényköteles gyógyszerét. A herpeszt azonban nem a világhírű filmproducertől, hanem egy korábbi pasijától, Derek Jeter baseballjátékostól kapta el.

Jessica Albáról, Paris Hiltonról és Brad Pittről is felmerült a pletyka, hogy herpeszük van Forrás: AFP

Ugyanez igaz Paris Hilton esetére is: az örökösnő állítólag szintén herpesztől szenved, ő maga azonban soha nem vallott színt minderről. A nők kedvence, Brad Pitt állítólag még Jennifer Anistonnal kötött házassága előtt fertőződött meg herpesszel, mindez azonban soha nem nyert bizonyítást.

Gyűrűt a herpesszel

Sem Victoria Beckham, sem pedig férjura, David Beckham nem erősítette meg a híresztelést, amely szerint az egykori Spice Girls-tag nem csupán jegygyűrűt kapott a futballsztártól, hanem bizony herpeszt is. Igaz, ez nem is éppen az a dolog, amit ország-világ elé szokás tárni. A források szerint Beckham megannyi szeretőjének egyikétől kaphatta el a betegséget, amelyet sajnos Victoriának is sikerült továbbadnia.

És akik nyíltan felvállalták

Úgy tűnik, nem csupán David Hasselhoff őrzi betegség formájában a Baywatch vadabb éveit: Pamela Anderson 2003-ben vállalta nyilvánosság előtt, hogy hepatitis C vírussal diagnosztizálták. A szexuális úton is terjedő betegséget állítólag exférjétől, Tommy Lee-től kapta el. A színésznőnek azóta sikerült felgyógyulnia, ezt pedig látványosan meg is ünnepelte annak idején.

Pamela Anderson, Charlie Sheen és Michael Dougles nyíltan felvállalta betegségét Forrás: AFP

A legnagyobb port mégis Charlie Sheen vallomása kavarta Hollywoodban: a Két pasi – meg egy kicsi sztárja 2015 novemberében beszélt nyílt őszinteséggel arról, hogy ő az a HIV-fertőzött világsztár, akinek kilétét akkor még napok óta találgatta a külföldi sajtó. A színész állítólag transzvesztita szeretőjétől kapta el a vírust.

Michael Douglas korábban a szexuális úton terjedő HPV-vírust nevezte meg torokrákja okaként, később azonban bevallotta, hogy valójában füllentett a ráktípusáról, és a nyelvét támadta meg a halálos kór. Catherine Zeta-Jones férje szerencsére legyőzte a betegséget, és immár egészségesen éli mindennapjait, mindez azonban mit sem változtat a tényen, hogy a HPV egyes fajtái daganatot okozhatnak: erről bővebben itt olvashatsz.

A 8 leggyakoribb szexuális úton terjedő betegség

Amikor a szexuális úton terjedő betegségek kerülnek szóba, sokunk bezárkózik. Hogy miért? Mert félünk tőlük, vagy mert már volt benne részünk, de inkább hallgatnánk róla, vagy csupán azért, mert elképzelhetetlennek tartjuk, hogy velünk megeshetne a dolog. A Life.hu cikkéért kattints ide!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.