Gyógyulás luxusban: kórházak, ahol öröm lehet betegnek lenni

Szingapúr luxus Hongkong Katalin hercegné London New York egészségügyi intézmény kórház beteg Dubai gyógyulás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Senki sem szeret kórházban lenni. Egyik részről azért, mert nem jó dolog betegnek lenni, ami egyet jelent a fájdalmas kezelésekkel, injekciókkal és műtétekkel. Másrészt senki sem kedveli a kórházi kosztot, a sokszor morcos ápolókat és a nem túl hívogató kórházi szobákat. Ám aki megteheti, hogy mélyen a zsebébe nyúljon, igazi luxuskörülmények között találhatja magát gyógyulása során. A Life.hu most összegyűjtötte azokat a kórházakat, amelyek inkább ötcsillagos hoteleknek, semmint egészségügyi intézményeknek tűnnek.

Ahol a legnagyobb sztárok gyógyulnak: Cedars-Sinai, Los Angeles

Annak idején itt hozta világra a kis North Westet Kim Kardashian, itt küzdöttek Elizabeth Taylor életéért, de rajtuk kívül Kate Hudson és a világhírű stylist, Rachel Zoe is megfordult már a neves Cedars-Sinai kórházban.

Forrás: Cedars-Sinai Medical Center

Nem túlzás tehát kijelenteni, hogy a hollywoodi hírességek imádják az intézményt,

amelynek nyolcadik emeletén összesen 32 darab, a hollywoodi hegyekre néző luxuslakosztály várja a gyógyulni vágyókat.

Forrás: Cedars-Sinai Medical Center

A 2-3 szobából és egy hatalmas kádat magába foglaló fürdőszobából álló kisebb lakásokban tulajdonképpen a páciens egész családja kényelmesen elfér. A 12-féle orvosi szolgáltatást, személyi asszisztenst és szakácsot magába foglaló lakosztályok

ára 1000 és 3000 dollár között mozog, vagyis 280-850 ezer forintnak megfelelő összegbe kerül.

Hercegek és hercegnők kórháza: Mediclinic City Hospital, Dubaj

Inkább tűnik egy ötcsillagos szállodának, semmint egy egészségügyi intézménynek Dubaj legfényűzőbb kórháza, a Mediclinic City Hospital.

Forrás: Twitter/Elite Fitout

A VIP-szektorként megjelölt emeleten összesen 12 luxuslakosztály várja a pácienseket

külön bejáratú lifttel és inasokból, ápolókból és séfekből álló személyzettel

– ebből 5 elnöki és egy királyi megjelölésű lakosztály a kategóriájuk minden kényelmével.

A Közel-Kelet legnagyobb privát egészségügyi csoportja által üzemeltetett kórház a betegek családjára is gondolt: őket edzőterem, fedett uszoda, szauna és jacuzzi várja.

Gyógyulni és szépülni egyszerre: Gleneagles kórház, Szingapúr

A gasztroenterológiára, májátültetésre, kardiológiára és nőgyógyászatra specializálódott Gleneagles privát kórház mind orvosi tanácsadás, mind pedig sebészeti szolgáltatások közül a legkiemelkedőbbet nyújtja a távol-keleti Szingapúrban.

Forrás: Gleneagles Hospital

A betegeket tágas, LCD-tévével és hatalmas fürdőszobával felszerelt lakosztályokban helyezik el, amelyhez

telefonszolgáltatás, internet-hozzáférés, DVD-lejátszó, saját ápolókból álló személyzet, minibár, masszázs és stylist (!) is jár.

Persze mindennek megkövetelik az árát is: egy szülés ára, amely két éjszakát foglal magába a VIP-jelzésű lakosztályok egyikében, 14 ezer dollárba, míg egy császármetszéses szülési „csomag", amely során három éjszakát tölt el a kismama az intézményben, 18 ezer dollárba kerül.

Elképesztő helyszín, pazar panoráma: Matilda Nemzetközi Kórház, Hongkong

A világszerte ismert és a turisták egyik legkedveltebb célpontjánál, a Viktória Csúcsnál elhelyezkedő Matilda kórház nem csupán a nem mindennapi lokációja, hanem szolgáltatásai miatt is kiemelkedő.

Forrás: matilda.org

A Dél-kínai-tengerre néző szobákban elszállásolt pácienseket a legmodernebb orvosi és sebészeti eljárásokkal kezelik.

A sebészeti és gyermekosztályon körülbelül 8 magánlakosztály és két VIP lakrész biztosítja a gyógyulni vágyók kényelmét, amelyek magukba foglalják a Shangri-La hotellánc által biztosított finom és változatos étkezést is. Persze mindennek megkövetelik az árát is: egy éjszaka a VIP-lakosztályokban 4800 dollárnál kezdődik, míg egy 3 éjszakás privát szoba erkéllyel 5200 dollárba kerül.

Forrás: matilda.org

Kilátás a Central Parkra: Mount Sinai kórház, New York

Mi mással lehetne még kellemesebbé tenni a kórházban töltött időt, mint egy finom teával és a világhírű Central Parkra néző kilátással? A Mount Sinai kórházban mindez simán lehetséges, hála a nagyon jó elhelyezkedésének. Az egészségügyi intézmény 12 orvosi szakterületre specializálódott, különösen elismert közülük az időskori megbetegedésekkel foglalkozó geriátriai, a fül-orr-gégészeti és a gasztroenterológiai osztályuk.

Forrás: Mount Sinai Medical Center

A luxuslakosztályok számos kényelmi funkciót kínálnak az itt gyógyulóknak, így például a

délutáni teát, a helyi és biogazdaságokból hozott alapanyagokból készült ételt szolgálnak fel,

és eredeti belga csokoládéval búcsúznak el a tőlük távozóktól ajándék gyanánt.

+1: Ahol Katalin hercegné is szült: a londoni St. Mary's kórház magánklinikája

Első osztályú séfek főztje, műholdas tévé, internet és két külön bejáratú fürdőszoba – ezek jártak azért a napi 5000 angol fontba kerülő lakosztályokhoz, ahol annak idején Katalin és Diana hercegné is világra hozta gyermekeit. A St. Mary's Lindo Wing szülészeti magánklinikáján minden további éjszaka 1000 angol fontba kerül.

Forrás: Wikipedia
Ők a legboldogabb magyarokhttp://www.life.hu/drlife/20160914-ok-a-legboldogabb-magyarok-magyarorszag-boldogsagterkepe-szerint.htmlAz egyedülálló felmérésből nem csupán az derült ki, Magyarország mely részein élnek a legboldogabb emberek, hanem az is, hogy milyen tényezők befolyásolják a boldogságérzetet. Dr. Life--Amilyenek a szokásaid, olyan a kezed! Erről árulkodhatnak kézbetegségekhttp://www.life.hu/drlife/20160919-errol-arulkodhatnak-a-kez-megbetegedesei-a-pattano-ujj-alagut-szindroma-inhuvelygyulladas.htmlPattanó ujj, alagút szindróma és ínhüvelygyulladás – életkortól és nemtől függetlenül egyre többeknek keserítik meg mindennapjait a kéz leggyakoribb megbetegedései. Sajnos sokan az általuk végzett munka jellege miatt sokan tehetetlennek vélik magukat velük szemben, pedig van élet a fájdalmakon túl is. Dr. LifeOrigoA fogyás is tünet lehet! Amit eddig még nem tudtál a limfómárólhttp://www.life.hu/drlife/20160915-a-limfoma-rakos-megbetegedesrol-es-kezeleserol-tenyek-amiket-eddig-nem-tudtal.htmlMivel viszonylag keveseket érint, ritkábban is esik szó az egyébként itthon az 5. leggyakoribbnak nevezett ráktípusról, a limfómáról. A Life.hu most összegyűjtötte a nyirokrendszer sejtjeit érintő daganatos megbetegedéssel kapcsolatos tudnivalókat, amelyekről valószínűleg még te sem hallottál. Dr. LifeOrigoŐk sem tökéletesek! Hírességek apró testi hibákkalhttp://www.life.hu/drlife/20160906-hiressegek-testi-hibakkal-elizabeth-taylor-britney-spears-kate-bosworth.htmlA plasztikai sebészkésnek, illetve más egyéb trükköknek és beavatkozásoknak hála ma már semmi sem akadály Hollywoodban, ha az oly áhított tökéletesség eléréséről van szó. Néhány sztár azonban nem állt be a sorba, és meghagyta magát olyannak, amilyennek a természet is megteremtette – remek példát mutatva nekünk, földi halandóknak, hogy a hibáinkkal együtt szeressük és fogadjuk el önmagunkat. Dr. LifeOrigoA Pszichológus Pasi: a mamahotel csábító kényelmehttp://www.life.hu/drlife/20160909-a-pszichologus-pasi-a-mamahotel-jelensegrol.htmlA felnőtté válás része az önállósodás, a szülőkről való leválás és az önálló egzisztencia megteremtése. Ám mi történik akkor, ha a húszas-harmincas éveiben járó fiatal felnőtt még mindig a szüleivel él egy háztartásban? Meddig egészséges élvezni a szülői otthon nyújtotta biztonságot és támogatást? A Pszichológus Pasi ezúttal a mamahotel jelenségét járja körbe. Dr. Life--A fogyás is tünet lehet! Amit eddig még nem tudtál a limfómárólhttp://www.life.hu/drlife/20160915-a-limfoma-rakos-megbetegedesrol-es-kezeleserol-tenyek-amiket-eddig-nem-tudtal.htmlMivel viszonylag keveseket érint, ritkábban is esik szó az egyébként itthon az 5. leggyakoribbnak nevezett ráktípusról, a limfómáról. A Life.hu most összegyűjtötte a nyirokrendszer sejtjeit érintő daganatos megbetegedéssel kapcsolatos tudnivalókat, amelyekről valószínűleg még te sem hallottál. Dr. LifeOrigo

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.