Az Oroszországban élő bohém színész soha nem tartozott a nádszálvékony, kockáshasú sztárok közé. A francia világsztár mindig is imádta a hasát. Bár többször műtötték a szivével, mégsem bírja abbahagyni az evést, hiába mondják neki, hogy az életével játszik.

Gérard Depardieu amikor csak teheti, két kanállal habzsolja az életet. Soha nem vetetette meg a jó ételeket, de a finom boroknak sem tud ellenállni. A lassan 68 éves sztár életvitelét a szíve már egyre nehezebben bírja, mégsem hajlandó visszafogni magát. Többszörös bypass műtétek után sokkal jobban kéne vigyázni az egészségére. Ő azonban sem az evésben, sem az ivásban nem köt kompromisszumot, a fogyókúráról pedig hallani sem akar. Depardieu-t az sem zavarja, hogy az arca már lassan eltorzul a hízástól, mégis mindenkinek azzal dicsekszik, hogy igazi túlélő alkat, elpusztíthatatlan és ma is tele van energiával. – írja a Best Magazin.  Depardieu a súlyáról legutóbbi interjújában így nyilatkozott: 

Forrás: AFP/Sputnik/Julia Chestnova

"Én nem látom különösebben elhízottnak magam, egy hájpacni máshogy néz ki. Amerikában, ahol ezek az óriási szupermárketek vannak, kétszer olyan széles a folyosó a polcok között, mint nálunk. Ott szoktam látni rettentő kövér embereket, akik még ott is alig férnek el. Manapság a soványság a menő, de szerintem egy idős embernek nem áll jól, ha piszkafa, sokkal jobb ha van rajta egy kis husi."A 15 éves unokája, Louise is nagyon aggódik nagyapja egészségéért, fél, hogy a sok evés fogja őt megölni. A színész ilyenkor csak legyint egyet, és azt mondja, számára az élet nem sokat ér, ha nem ehet-ihat kedvére.