7 kérdés az egészségről: Kocsis Korinna

Forrás: Kocsis Korinna -
Kocsis Korinna egészség kérdés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mennyire fittek a sztárok? Vajon voltak-e már súlyos betegek? És mi a helyzet a plasztikával? A Life.hu legújabb sorozatában most hétről hétre kikérdezünk egy hírességet, aki megosztja veletek a legjobb egészségtippjeit, és azokat a titkait, amelyekről eddig még talán sohasem beszélt. Ezúttal a gyönyörű szépségkirálynőt, Kocsis Korinnát faggattuk.

Lépcső vagy lift?

Jó az edzettségi szintem, így általában a lépcsőt választom, mert nem érzem, hogy megterhelne. Liftezni akkor szoktam, ha sietek, és gyorsabbnak ítélem, mint a gyaloglást.

,,Jó az edzettségi szintem, így általában a lépcsőt választom, mert nem érzem, hogy megterhelne" Forrás: Kocsis Korinna

Hogy állsz a diétázással?

Az elmúlt pár évben sokkal tudatosabban táplálkozok, mint korábban. Alapvetően imádok jókat enni, és hiszek abban, hogy azt kell ennünk, amit megkívánunk. Persze nem mindegy, hogy mennyit. Fő a mértéktartás! Különösebb diétát nem szoktam követni, egészségesen étkezem, főként csirkét és halakat eszem, illetve sok zöldséget és gyümölcsöt fogyasztok.

Van olyan bűnöd, amit olykor-olykor azért megengedsz magadnak?

Sajnos gyermekkorom óta nagyon édesszájú vagyok. Ezt ugyan már igyekszem visszafogni, de nincs olyan nap, amikor ne kívánnék valamilyen édességet. Ha tehetem, akkor készítek valami egészségesebb édességet, amiből próbálom kihagyni vagy helyettesíteni a cukrot. Vannak napok, amikor ellen tudok állni a csábításnak, de a hétvégén azért elengedem magam. Szerencsére már nagyon sok helyen lehet kapni olyan süteményeket, amelyeknek kisebb a cukortartalma. Ha mód van rá, akkor ilyet szoktam választani.

Kocsis Korinna gyerekkora óta nagyon édesszájú, de inkább a kisebb cukortartalmú süteményeket részesíti előnyben Forrás: Kocsis Korinna

3 cukormentes finomság, amiről diéta alatt sem kell lemondanod


Ha Korinnához hasonlóan te is édesszájú vagy, ám mégsem szeretnél lemondani róluk, ide kattintva találsz olyan egészséges finomságokat, amelyek elkészítéséhez semennyi cukor nem kell.

Voltál valaha nagyon beteg, vagy szenvedtél már súlyosabb sérülést?

4-5 éves lehettem, amikor egy vírus miatt nagyon kiszáradtam, és infúziót kaptam, de hála istennek komolyabb nem volt.

Volt valaha plasztikai műtéted?

Igen, egy szépészeti beavatkozásom volt.

Mit teszel azért, hogy egészségesebb legyél?

Teljes mértékben a prevenció híve vagyok, ezért mind táplálkozásban, mind az életmódomban tudatos vagyok. Bár mozgékony gyerek voltam, korábban nem szerettem annyira a sportot, és mindig igyekeztem kihúzni magam alóla. 18 évesen jött a fordulat, akkor kezdtem el megszeretni, és azóta nem is tudnám elképzelni az életemet sport nélkül. Hetente minimum 3-4 alkalommal edzek: főként futok, jógázok, de szeretem a pörgős csoportos edzéseket is.

Kocsis Korinna: ,,Mind táplálkozásban, mind az életmódomban tudatos vagyok" Forrás: Kocsis Korinna

A sport mellett a méregtelenítésre is nagy hangsúlyt fektetek. Ilyenkor tavasszal végig szoktam csinálni egy zöldség- és gyümölcslevekből álló 5 napos kúrát. Évközben is fontosnak tartom, hogy a méreganyagok folyamatosan távozzanak a szervezetemből, és erősítsem az immunrendszerem, ezért infratrainerre járok heti két alkalommal. Ez egyébként duplán hasznos, mivel javasolt a tekerés alatt 1,5 liter víz fogyasztása, így jobban figyelek a megfelelő folyadékbevitelre és folyadékpótlásra is.

Szeretnél örökké élni?

Abban az esetben szeretnék, ha én választhatnám meg, hogy hány évesen álljon meg felettem az idő. Illetve akkor, ha a szeretteim és a barátaim is örökké élhetnének.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.