Öt szokás, ami ronthatja a spermiumok minőségét

Forrás: Thinkstock -
romlás minőség sperma
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Azok a férfiak, akik szeretnének gyereket, jobban teszik, ha már a baba tervezése előtt odafigyelnek az életmódjukra! Nagyban befolyásolják ugyanis az elfogyasztott ételek és italok a spermiumok minőségét.

Az életmódunk nagyon nagy hatással van az egészségünkre, ami nem újdonság, de tudatosság kell ahhoz, hogy be tudjuk tartani a szabályokat! A családot tervező férfiaknak különösen oda kell figyelniük, mert az elfogyasztott ételek és italok bizony a spermiumok minőségét is befolyásolják, és jobb félni, mint megijedni!

Ha babát akarunk, nem árt odafigyelnünk az életmódunkra Forrás: Thinkstock

Stressz

A folytonos idegeskedés igazából semmire nincs jó hatással. Sem a közérzetünkre, sem az egészségi állapotunkra, és a legnehezebb kikerülni. Mégis érdemes csökkenteni azokat a tényezőket, amiket módunkban áll, mert a spermiumokra is hatással lehet. Az is jó irány, ha elkezdünk jógázni vagy meditálni, rengeteget segít!

Egészségtelen étkezés

Nem mindegy, hogy az elfogyasztott étel táplálék, vagy csak üres kalória. Persze lehet egyszer-egyszer bűnözni, de az egészséges étel is lehet finom, a sok jótékony hatása mellett. A gyorskaják, a túl sok finomított szénhidrát vagy a túlságosan zsíros ételek nagyon rossz hatással vannak a hímivarsejtekre, és persze sok minden másra is.

Alkohol

Természetesen a túlzott alkoholfogyasztás sem előnyös, egyetlen szervnek sem, de a spermiumok számát és minőségét is befolyásolhatja a mértéktelenség. Több kutatás is igazolja, hogy minélk több alkoholt fogyasztanak a férfiak, annál kevesebb és rosszabb minőségű hímivarsejteket termelenek. Az egyensúly pedig nagyon nehezen áll helyre, ezért érdemes már az elején odafigyelni! Persze a mértékletes fogyasztása nem tilos, de ne felejtsük el hidratálni magunkat közben!

Mozgáshiány

A testmozgás rendkívül fontos, főként annak, aki irodai munkát végez. Nem kell nagy dolgokra gondolni, kezdetnek már napi fél óra séta is jó! Az ideális testsúly megatrtása lényeges a spermiumok számának szempontjából, a túl sok lerakódott zsír ugyanis csökkenést eredményez.

Füstölgés

Ezalatt nemcsak a dohányzás értendő, hiszen azt már mindenki tudja (a cigisdobozokról is), hogy a cigaretta bizony rossza hatással van a nemzőképességre. Amit kevesebben, hogy a marihuána sem repíti az egekbe a spermiumszámot, sőt! Nem árt mellőzni, főként, hogy egyábként is törvénytelen.

Arctérkép segíthet egy betegség felismerésébenhttp://www.life.hu/drlife/20170606-betegseget-jelezhet-a-megvaltozott-arcbor.htmlFoltok jelennek meg az arcbőrödön, vagy bármilyen olyan elváltozás, amit nem látsz indokoltnak? Sok mindent elárulhat az egészségügyi állapotodról. Dr. Life--Dráma a Nagy Duett döntőjében: Orvost kellett hívni Emilióhozhttp://www.life.hu/drlife/20170606-emiliohoz-orvost-kellett-hivni.htmlTalán a nézők is észrevették, ahogy egy guggolós szökkenés után Emilio arca egy pillanatra eltorzult, de szó szerint nyomta tovább a Push It című Salt'n Pepa-sláger koreográfiáját. Kiderült, fájdalmai miatt az énekest Ábel Anita és Vastag Csaba segítették le a színpadról. Dr. Life--Oszter Sándor felesége, Failoni Donatella nagy fájdalmakkal küzdhttp://www.life.hu/drlife/20170606-failoni-donatella-nagy-fajdalmakkal-kuzd.htmlSúlyos balesetet szenvedett házában Oszter Sándor felesége, akit rohammentővel szállítottak kórházba. Failoni Donatellát már hazaengedték, de nagyon nagy fájdalmakkal küzd. A férje ápolja. Dr. Life--Az érettségi alatt kikészül a kamaszok idegrendszerehttp://www.life.hu/drlife/20170602-erettsegi-stressz-ideg-szorongas.htmlMég alig léptek be a felnőttek világába, de máris úgy stresszelnek, annyit idegeskednek, mint egy menedzser. A sikeres érettségihez nemcsak tudásra van szükség, hanem kiegyensúlyozott lelkiállapotra. Csakhogy a mi kamaszaink agyonstresszelik magukat. Dr. Life--Egy kutatás szerint a szőrös férfiak okosabbakhttp://www.life.hu/drlife/20170605-a-szoros-ferfiak-okosabbak-mint-a-szortelen-tarsaik.htmlGondolnád, hogy a testszőrzet összefüggésben van az illető intelligenciájával? Állítólag a szőrös pasik okosabbak a szőrtelen társaiknál. Dr. Life--Vulvodynia: a női nemi szerv depressziója?http://www.life.hu/drlife/20170605-furcsa-noi-nemi-betegseget-talaltak-az-orvosok.htmlVulvodyniának hívják azt a nemi betegséget, amit kezelni ugyan még nem nagyon tudnak, de legalább már van neve. Dr. Life--

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.