Azok a férfiak, akik szeretnének gyereket, jobban teszik, ha már a baba tervezése előtt odafigyelnek az életmódjukra! Nagyban befolyásolják ugyanis az elfogyasztott ételek és italok a spermiumok minőségét.

Az életmódunk nagyon nagy hatással van az egészségünkre, ami nem újdonság, de tudatosság kell ahhoz, hogy be tudjuk tartani a szabályokat! A családot tervező férfiaknak különösen oda kell figyelniük, mert az elfogyasztott ételek és italok bizony a spermiumok minőségét is befolyásolják, és jobb félni, mint megijedni!

Ha babát akarunk, nem árt odafigyelnünk az életmódunkraForrás: Thinkstock

StresszA folytonos idegeskedés igazából semmire nincs jó hatással. Sem a közérzetünkre, sem az egészségi állapotunkra, és a legnehezebb kikerülni. Mégis érdemes csökkenteni azokat a tényezőket, amiket módunkban áll, mert a spermiumokra is hatással lehet. Az is jó irány, ha elkezdünk jógázni vagy meditálni, rengeteget segít!

Egészségtelen étkezésNem mindegy, hogy az elfogyasztott étel táplálék, vagy csak üres kalória. Persze lehet egyszer-egyszer bűnözni, de az egészséges étel is lehet finom, a sok jótékony hatása mellett. A gyorskaják, a túl sok finomított szénhidrát vagy a túlságosan zsíros ételek nagyon rossz hatással vannak a hímivarsejtekre, és persze sok minden másra is.

AlkoholTermészetesen a túlzott alkoholfogyasztás sem előnyös, egyetlen szervnek sem, de a spermiumok számát és minőségét is befolyásolhatja a mértéktelenség. Több kutatás is igazolja, hogy minélk több alkoholt fogyasztanak a férfiak, annál kevesebb és rosszabb minőségű hímivarsejteket termelenek. Az egyensúly pedig nagyon nehezen áll helyre, ezért érdemes már az elején odafigyelni! Persze a mértékletes fogyasztása nem tilos, de ne felejtsük el hidratálni magunkat közben!

MozgáshiányA testmozgás rendkívül fontos, főként annak, aki irodai munkát végez. Nem kell nagy dolgokra gondolni, kezdetnek már napi fél óra séta is jó! Az ideális testsúly megatrtása lényeges a spermiumok számának szempontjából, a túl sok lerakódott zsír ugyanis csökkenést eredményez.

FüstölgésEzalatt nemcsak a dohányzás értendő, hiszen azt már mindenki tudja (a cigisdobozokról is), hogy a cigaretta bizony rossza hatással van a nemzőképességre. Amit kevesebben, hogy a marihuána sem repíti az egekbe a spermiumszámot, sőt! Nem árt mellőzni, főként, hogy egyábként is törvénytelen.