Ez most a leggyakoribb baleset a konyhában - Nem fogod elhinni

sérülés avokádó
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Egészséges, finom és elképesztően népszerű az avokádó. A baj csak az, hogy sokan nem tudják, hogyan hámozzák és szeleteljék fel. Az Instagram pedig tele van félelmetes avokádósérüléssel.

A The Times riportjában megszólaló sebész szerint rohamosan nő a baleseti sebészeten megjelenő olyan betegek száma, akik avokádószeletelés és -pucolás közben sérültek meg. "Az emberek nem ismerik az avokádót. Nem tudják, hogy már egy puha, érett növényt vásárolnak, amely könnyen megcsúszhat a kezükben. De a legnagyobb baj, hogy fogalmuk sincsen arról, hogyan kell avokádót hámozni, és kivenni a magját" - mondta Sheel Sharma sebész.

#avocadoinjury #ouch #eathealthytheysaid

Steph Ann (@sproffitt13) által megosztott bejegyzés,

Ismerd az avokádót!

Az avokádónak először keményebb a héja, így picit erőteljesebben nyomjuk rá a kést, de nem kell teljes erővel! Hiszen ezután jön a puha, érett hús, amin könnyedén átvág a kés, majd ismét a keményebb részhez, a maghoz érünk. "Emiatt a bizonytalanság miatt hamar a tenyerünkben landolhat a kés, akkor pedig baj van" - mondja a doki. Idén májusban akkora volt az avokádó-kézsérülés, hogy a Twitteren trend lett az #avocadohand kifejezés. Bár maga a sérülés módja elég viccesnek tűnhet, a sebek már annál veszélyesebbé is válhatnak.

Mit tegyél, ha elvágtad a kezed, és nem az avokádót szeletelted fel?

Azonnal nyomj rá valamit (mondjuk egy tiszta konyharuhát) és tartsd felfelé a karodat. Ha a vérzés nem áll el, vagy a sérülés komolyabb, a seb mélyebb, akkor irány a helyi ügyelet, valószínűleg szükséged lesz néhány varratra.

Avocado Hand Poster Child. • • • #46DaysLater #WeMeetAgain #MillennialProud #AvocadoHand ✋

Jamie Zelenski (@jame_zele) által megosztott bejegyzés,

Mire jó az avokádó?

Az avokádó termés húsa sok fehérjét, többszörösen telítetlen zsírsavakat, olajat, B-vitamint tartalmaz. Csakis az érett avokádót fogyaszd, mert az éretlen termések mérgezőek lehetnek. Óvatosan vágd ketté az avokádót, majd a magot egy kés vagy kanál segítségével távolítsd el. A húst sóval és borssal szórd meg, citromot vagy ecetet csepegtethetsz rá.

Segítség: így hámozd meg az avokádót!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.