A Trónok harca Daenerys Targaryenje a poklok poklát élte át a sorozat első évada után: bevérzett az agya, amibe majdnem belehalt. 

Miközben az összes gyermekkori álma megvalósulni látszott, Emilia Clarke majdnem elvesztette az életét. Éppen befejezte a Trónok harca első évadának forgatását, amikor az edzőteremben összeesett. Kórházba szállították, ahol kiderült, hogy bevérzett az agya.

Emilia Clarke a Trónok harcábanForrás: HBO

„Később megtudtam, hogy az ilyen betegek körülbelül egyharmada azonnal, vagy kicsivel később meghal.  Azoknál pedig, akik túlélik, sürgős kezelések szükségesek, mivel nagyon magas egy második, halálos vérzés kockázata" – kezdte a színésznő, aki csak arra tudott gondolni, hogy nem ér rá egy agyműtétre, de nem volt más választása. A sebészek megoperálták, de nem ez volt az utolsó beavatkozása.
Amikor felébredtem, a fájdalom elviselhetetlen volt"  – írta a New Yorkernek Emilia Clarke, akit megfigyelésre még benntartottak. Egyik este a nővér felébresztette, és az ellenőrzés részeként megkérdezte tőle a nevét. Emilia nem tudta megmondani. „Az afáziának nevezett állapotban szenvedtem, ami a trauma következménye, ami az agyamat érte. (...) A legrosszabb pillanataimban ki akartam húzni a dugót. Kértem az orvosokat, hogy hagyjanak meghalni. A munkám, az álmom, az életem a nyelvre, a kommunikációra épült, e nélkül elvesztem" – árulta el a színésznő, akinek két hét után visszatért a beszédképessége, és visszatért az életéhez, de vigyázni kellett: az orvosok találtak egy másik aneurizmát, ami bármikor bajt okozhat.

Megkezdték a Trónok harca második évadának a forgatását, közben a színésznő úgy érezte, hogy meg fog halni. Gyenge volt, és szörnyű fájdalmakkal küzdött. Az interjúk között morfiumot használt, hogy el tudja viselni a fájdalmat. A forgatásokat is nagyon nehezen bírta. „Minden nap minden percében azt hittem, hogy meg fogok halni" – osztotta meg félelmeit a színésznő.
Később a másik aneurizmáját is meg kellett műteni, és habár egyszerű beavatkozásra számítottak az orvosok, nem úgy sikerült. Amikor felébresztettek, ordítottam fájdalmamban."  – írta Emilia, akinek fel kellett nyitni a koponyáját a műtét közben felmerült komplikációk miatt. A koponyájának egy részét titánnal pótolták, a felépülés pedig fájdalmasabb volt, mint az első alkalommal. Minden reményt elvesztett, de mégis felépült, és ma már viccelődni is tud a műtétjével.