Ezekre figyelj oda, ha napozni szeretnél

napozás leégés Nap Nyár uvb
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Ha eddig kétségeid voltak afelől, mennyi időt érdemes nyáron a napon tölteni, illetve mennyire fontos a naptej faktorszáma, akkor most eláruljuk!

Mennyi idegi érdemes napozni?

Minden embernek különböző típusú a bőre, ezért mindenkinek eltérő időre van szüksége ahhoz, hogy lebarnuljon. Van, aki néhány pillanat alatt leég, míg más több órát is kibír a napon anélkül, hogy baja lenne belőle. A legfontosabb, hogy kiismerjük a saját bőrünket, és ennek megfelelően napozzunk. A fehérebb bőrű emberek hajlamosabbak a leégésre, mert bőrük kevesebb melaninnal rendelkezik.

Fontos, hogy használjunk naptejet Forrás: Getty Images/(c) PeopleImages.com/Peopleimages.Com

Milyen faktorszámú naptejet használjunk?

A faktorszám tulajdonképpen nem befolyásolja, hogy milyen színünk lesz, leginkább csak azt jelzi, mennyi ideig maradhatunk a napon. A magasabb faktorszámú naptejjel tovább napozhatunk anélkül, hogy megégnénk.

Árnyékban is napozhatunk?

A szakemberek szerint ha hosszú ideig vagyunk árnyékban, akkor is leéghet a bőrünk. Az UVB-sugárzás ugyanis nem csak közvetlenül éri el a bőrünket – írja a The Sun.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.