Magához tért a magyar orvoscsapat által szétválasztott bangladesi sziámi ikerpár egyike.

Magához tért a magyar orvoscsapat által szétválasztott, stabil állapotú hároméves kislányok egyike: Rabeya mozgatja a végtagjait, felismeri az édesanyját, figyeli a környezetét – számolt be róla a Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány

Mint írják, Rukaya változatlanul altatás és légzéstámogatás alatt áll, de immár önálló légzéssel. A többnapos mélyaltatás a felépülési folyamat szakmailag megszokott velejárója egy ilyen összetett és hosszadalmas műtét után, mint a több mint 30 órás koponya- és agyszétválasztás.

Rabeya ébredés után az édesanyjával és dr. Csapody Marcell aneszteziológussalForrás: Cselekvés a Kiszolgáltatottakért Alapítvány / Sanjida Kamal

Az augusztus 1-jén és 2-án végzett maratoni műtét után az orvosok egy része Bangladesben maradt további önkéntes munkára: idegsebészeti és plasztikai sebészeti operációk elvégzésére, valamint szakmai előadások megtartására.

Dr. Pataki Gergely plasztikai sebész, a műtétsorozat koordinátora és a plasztikai sebészeti team vezetője és dr. Csókay András, a végső szétválasztást vezető idegsebész, valamint az aneszteziológiai team vezetője, dr. Csapody Marcell továbbra is a gyermekek mellett van Dakkában.