születési rendellenesség méh vagina
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Habár korábban is hallottunk már két vaginával élő nőkről, meglehetősen ritka rendellenességről van szó, amit ráadásul nem is olyan egyszerű észrevenni.

A brit Elizabeth Amoaa már egy kislánynak is életet adott, sőt már ő is öt éves volt, amikor kiderült, hogy a 36 éves nő ezzel a furcsa rendellenességgel született. Elizabethnek ugyanis két méhe és két hüvelye is van.

Hiába járt kifejezetten sokszor nőgyógyásznál, csak annyit állapítottak meg nála, hogy a hüvelye és a méhszája állandó gyulladásban van, ami miatt lehetséges, hogy soha nem eshet teherbe. Elizabeth ma már egy kilencével kislány boldog édesanyja, habár második terhessége 2017-ben sajnos vetéléssel végződött. A ritka születési rendellenességgel élő nő ma fiataloknak tart előadásokat egészségtudatosságról és természetesen saját tapasztalatairól.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.