Tévedésből egy másik páciensen végeztek el vese-transzplantációt Amerikában

Forrás: Thinkstock -
műtét tévedés transzplantáció veseátültetés kórház vesetranszplantáció hiba
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Tévedésből egy egészséges páciens esett át veseátültetésen Amerikában.

Elképesztő tévedés történt az Amerikai Egyesült Államokban nemrég. Történt ugyanis, hogy egy egészséges páciensen hajtottak végre vesetranszplantációt tévedésből. A hibát a Virtua Our Lady of Lourdes kórház is elismerte, ahol a műtétet végezték. Mint mondták, aznap két ugyanolyan nevű és azonos korú férfi is feküdt a kórházban és összekeverték őket. A tévedésre egy nappal a műtét után jött rá egy nővér.

A kép csak illusztráció Forrás: Thinkstock

A kórház egyik vezetője, Reginald Blaber elmondta, jelenleg is tart a vizsgálat az ügyben és mindent megtesznek annak érdekében, hogy ilyen soha többé nem fordulhasson elő a jövőben.

Szerencsére mindkét férfi jól van, a tévedésből megműtött páciens szervezete befogadta az új szervet, és pár nappal később a vesebeteg férfi is áteshetett a transzplantáción – számolt be róla a New York Post.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.