pszichológus járvány szorongás koronavírus segítség
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus-járvány egy teljesen új dimenziót nyitott az emberek életében. Vannak, akik az anyagi következményektől tartanak, mások saját magukat vagy családtagjaikat féltik a vírustól, és akadnak olyanok is, akik rosszul viselik az elszigeteltséget. Íme néhány tipp a szorongás enyhítésére.

Nem csoda, hogy a társas érintkezések csökkenése miatt sokan depresszív hangulatba kerülnek, hiszen eddig természetes volt, hogy a szürke hétköznapokat 1-1 baráti összejövetellel, edzéssel, mozival tesszük színessé. A kijárási korlátozás miatt felerősödhet a szorongás és a félelem, amit a saját és családtagjaink egészsége, megélhetése miatt érzünk.

Ha átmenetileg munkanélkülivé váltunk, vagy egyedül élünk, még rosszabb lehet a helyzet, ráadásul nem segít a dolgon az sem, hogy a személyes szabadságunkban is korlátoznak. Éppen ezért az enerváltság mellet a düh és a tehetetlenség is gyakori érzés lehet. -írja az egészségkalauz.

Az Amerikai Pszichológiai Társaság a következőket javasolja a szorongás enyhítésére:

  • Ne olvasgass egész nap koronavírussal kapcsolatos cikkeket! Néha kapcsolj ki.
  • Tájékozódj hiteles forrásból, és szelektáld a híreket!
  • Oszd be előre a napjaidat, és készíts napirendet!
  • Tartsd a kapcsolatot a barátaiddal és a rokonaiddal, hiszen nem vagy egyedül!
  • Aludj sokat és étkezz vitamindúsan!
  • Ha aggódsz anyagi biztonságod miatt, keress megoldást a problémádra. Például ha nem hagy nyugodni a gondolat, hogy miből fogsz élni a járvány után, készíts néhány tervet, hogy vészeld át az előtted álló nehéz időszakot.
  • Tartsd szem előtt, hogy ez az állapot átmeneti, nem tart örökké!
Járvány idején az emberek fenyegetve érzik magukat egy ismeretlen veszély miatt Forrás: Pexels.com

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.