egészségügy Zacher Gábor koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Zacher Gábor rengeteget dolgozik, ám ezúttal egy vidéki kórházat erősít. 

Zacher Gábor egyébként is rengeteget dolgozik, de most, a koronavírus-járvány miatt még talán az eddiginél is többet: nagyjából 280-300 órát havonta. Most azonban minden segítségre szükség van, ezért a Honvéd Kórházat elhagyva Gábor Hatvanban tevékenykedik, és most azt is elárulta, miért:

"Az ok prózai. Az Albert Schweitzer Kórház városi intézmény, persze nem akkora, mint a Honvéd Budapesten, de kevesen voltak az intenzíven. Egyik barátom kérdezte, lenne-e kedvem menni. Nem kellett kétszer mondani" - meséli.

Ahogy azt már korábban megírtuk, Zacher nagyon komolyan veszi a koronavírussal kapcsolatos szabályokat, orvosként és magánemberként egyaránt. Sőt, igyekszik minden létező módon erre ösztönözni másokat is - mint például ebben a videóban.

Forrás: Földesi Máté

"Ha kibírjuk, hogy ne találkozzunk másokkal, akkor a ráfertőződések száma is csökkenhet! A járványgörbe is kedvezően alakulhat" - mondta a Növekedés.hu-nak adott interjúban.

Ráadásul a szakember nem győzi hangsúlyozni, hogy nem szabadtéri időtöltés a legnagyobb baj, hanem az, hogy nem tartunk egymástól kellő távolságot.

"Hatvanban leadom az intenzíven a szolgálatot, kimegyek a Zagyva partjára. Egy órán keresztül sportolok úgy, hogy egy lélek nincs körülöttem. Az Budapesten is belefér, ha egyedül elmegy valaki a szabadba mozogni. De az a csoportosulás, amelyet megszoktunk, most megengedhetetlen.

Nézzék meg, mi történik New Yorkban! Összeomlik az ellátórendszer. Azt gondolom, még mindig sokan vannak olyanok, akik ezt az egész történetet nem veszik komolyan."

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.