Koronavírus: amerikai kutatók szerint az eredetinél sokkal halálosabb mutációja terjed a fertőzésnek az USA-ban

Forrás: Shutterstock -
járvány koronavírus-járvány mutáció amerikai kutató koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A napokban két, egymásnak ellentmondó teória látott napvilágot a koronavírus mutációiról. Mindkét kutatás friss: az amerikai szerint halálosabb mutáció alakult ki, a britek szerint viszont a mutálódott vírus cseppet sem veszélyesebb. -írja a Blikk.

Az amerikai kutatók szerint a Vuhanból érkezett koronavírus már mutálódott, így most egy, az eredetinél sokkal halálosabb mutációja terjed az emberek között az Egyesült Államokban. Ezzel ellentétben Nagy-Britanniában, a University College London kutatói azt mondják, igaz, hogy a vírus mutálódott és már 14 mutációja ismert, de egyik sem veszélyesebb, mint az eredeti volt.

Az amerikaiak vészjósló, friss kutatása szerint a veszélyes új törzs még február elején kezdett el terjedni Európában, majd az USA-ban és Kanadában.

A Los Alamos National Laboratory kutatói azt állítják, mára ez a mutálódott vírustörzs vált meghatározóvá a világon.

Azt is mondják, hogy ha nyáron nem tűnik el a vírus, tovább mutálódhat, és ez veszélyes a most fejlesztés alatt álló új vakcinák hatásossága szempontjából is, ugyanis a legtöbb gyógyszercég még a járvány elején izolált génszekvenciákból fejleszti a szérumot.

Az amerikai tanulmányt még nem értékelték a szakértők, közzétételét pedig azzal magyarázták, hogy erről tudnia kell a világnak.

Forrás: Shutterstock

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.