Családja már felkészült a legrosszabbra, ugyanis a 14 éves Jacob állapota rohamoson romlott, miután elkapta a koronavírust. Végül az ebolagyógyszerrel mentették meg a fiút.

Az angol Dianne Tayel borzalmas napokat tudhat maga mögött, hiszen majdnem elveszítette fiát a koronavírus miatt. Az anya két gyereke, a 14 éves Jacob és a 11 éves Isaac is elkapta a Covid-19-et még márciusban. A kisebbik gyerek esetében enyhe tünetekkel folyt le a betegség, ám Jacob állapota egyre rosszabb lett, olyannyira, hogy napokig élet-halál között lebegett.
Amikor orvosai átszállították a Great Ormond Street-i kórház intenzív osztályára, az anyát felkészítették a legrosszabbra, azt hitte el fogja veszíteni a fiát - mesélte e BBC-nek.

Majd a szakemberek egy remdesivir nevű készítményt kezdték el adni neki, amit az ebola ellen használnak – írta meg a Daily Mail. Az angolok eddig nem igazán alkalmazták ezt a készítményt a koronavírusra, noha már több szakértő is jelezte, hogy alkalmas lehet a vírus legyőzésre. Úgy tűnik, Jacob esetében bevált, hiszen a fiú állapota javulni kezdett, és mára teljesen meggyógyult.