Az ebolagyógyszer mentette meg a koronavírusos kamasz életét

gyógyszer ebola koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Családja már felkészült a legrosszabbra, ugyanis a 14 éves Jacob állapota rohamoson romlott, miután elkapta a koronavírust. Végül az ebolagyógyszerrel mentették meg a fiút.

Az angol Dianne Tayel borzalmas napokat tudhat maga mögött, hiszen majdnem elveszítette fiát a koronavírus miatt. Az anya két gyereke, a 14 éves Jacob és a 11 éves Isaac is elkapta a Covid-19-et még márciusban. A kisebbik gyerek esetében enyhe tünetekkel folyt le a betegség, ám Jacob állapota egyre rosszabb lett, olyannyira, hogy napokig élet-halál között lebegett.
Amikor orvosai átszállították a Great Ormond Street-i kórház intenzív osztályára, az anyát felkészítették a legrosszabbra, azt hitte el fogja veszíteni a fiát - mesélte e BBC-nek.

Majd a szakemberek egy remdesivir nevű készítményt kezdték el adni neki, amit az ebola ellen használnak – írta meg a Daily Mail. Az angolok eddig nem igazán alkalmazták ezt a készítményt a koronavírusra, noha már több szakértő is jelezte, hogy alkalmas lehet a vírus legyőzésre. Úgy tűnik, Jacob esetében bevált, hiszen a fiú állapota javulni kezdett, és mára teljesen meggyógyult.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.