Nem is gondolnád: ezek a koronavírus tünetei gyerekeknél - Így ismered fel

Forrás: Thinkstock -
betegség koronavírus gyerek
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Szakértők szerint korcsoportonként eltérőek a koronavírus tünetei, ezzel nem árt tisztában lenni. Például a gyerekeknél bőrkiütések is megjelenhetnek, ha elkapták.

Tim Spector, a King's College London professzora úgy véli, mindenkinek tudnia kellene, hogy melyik korosztálynál, milyen tünetek jelentkeznek, ha elkapják a koronavírust. Ez ugyanis eltérő lehet korcsoportonként.

A gyerekeknél például leggyakrabban fejfájás, fáradtság, láz jelentkezik, de torokfájás étvágytalanság is jellemző tünet. Ezen kívül megfigyelték, hogy egy részüknél szokatlan bőrkiütések is megjelentek, illetve hasmenés is előfordult – írta a HáziPatika.

A gyerekeknél más tünetek jelentkezhetnek, mint a felnőtteknél, Forrás: Thinkstock

A szakember szerint a szülőknek és a tanároknak ezekkel tisztában kell lenniük.
A kicsiknél jóval ritkábban alakul ki a szaglás vagy ízérzékelés elvesztése, illetve a köhögés, melyek viszont a felnőtteknél a leggyakoribb tünetek.
A kutatásban megvizsgált gyerekek harmadánál pedig egyáltalán nem mutatkoztak betegségre utaló jelek.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.