Kiderült: hazánkban minden harmadik koronavírus fertőzöttnek ez az egyik alapbetegsége

koronavírus fertőzés cukorbeteg
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Jövő héten megkezdődik a vakcina előjegyzési kampány, így először a nyugdíjasok tudják jelezni, hogy szeretnének-e oltást kapni. Hazánkban még engedélyezett oltóanyag ugyan nincs, de a kormány 50 milliárd forint értékben foglalt le vakcina kapacitást. A járványnak azonban egyre több áldozata van, már csaknem 6500-en hunytak el. 

„Minden harmadik koronavírusos beteg cukorbeteg. Amikor azt halljuk, hogy az elhunytak között krónikus betegségben szenvedő betegek nagy számban vannak, akkor ez is jelentős számban cukorbeteget jelent" - kezdte Dr. Kemlper Péter a Magyar Diabetes Társaság elnöke.

A cukorbeteg, esendőbb is egy súlyosabb fertőzést kaphat el. Én azt gondolom, hogy olyan vakcinák fognak forgalomba kerülni, amik mégis csak biztonságosak. Tehát én javaslom" - mondta a vakcinákkal és az oltások kérésével kapcsolatban.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.