Van a fül mögött egy pont, aminek dörzsölgetése csodákra képes: ezt érheted el vele

álmatlanság álmatlan éjszaka elalvás akupunktúra
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Az akupunktúrás szakember azt állítja, hogy van a fül mögött egy speciális pont, amely dörzsölgetése után percek alatt mély álomba szenderülsz.

Doktor Josh Hanson lerántotta a leplet a jó alvás titkáról TikTok videójában. "Nem tudsz elaludni? Akkor próbáld ki ezt!" írja videója mellé, melyben elmagyarázza, hogy a fülünk mögött van egy pont, mely segíthet abban, hogy könnyebben elaludjunk - adta hírül a The Sun.

Az orvos azt állítja, ha 100-200-szor megdörzsöljük az "Anmian" nevezetű akupunktúrás pontot, az segíteni fogja idegrendszerünk ellazulását. Az Anmiam jelentése egyébként békés alvás, amire mindannyian vágyunk.

Kimerítő a hosszútávú inszomnia. Forrás: Shutterstock

A videóban részletesen elmagyarázza, hogyan csináljuk:

"Először is a füled mögé kell csúsztatnod az ujjaidat. Találsz ott egy kis gerincet, egy rovátkát. Az érintése gyengéd és fájó lesz. Dörzsöld ezt a pontot körkörös mozdulatokkal 100-200-szor és nem lesz gondod az elalvással" - ígéri az akupunktúrás doktor.

A videóhatalmas sikert aratott, 9,8 millióan nézték meg és csaknem 1 millió lájkot kapott. Nem Dr. Josh Hanson az első, aki hasznos tanácsokkal látja el azokat, akik nem tudnak elaludni. Egy terapeuta azt ajánlotta betegének, hogy ha nem alszik el 20 percen belül, akkor keljen fel és írjon le mindent, amin gondolkozik.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.