Kiderült, hol kapták el a legtöbben a koronavírust: itt jártak a megbetegedés előtt

Forrás: AFP/Savo Prelevic -
szupermarket bevásárlás koronavírus fertőzés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A legújabb PHE ( Public Health England) beszámoló szerint a koronavírusos betegek 53 százaléka arról számolt be, hogy a pozitív teszteredmény előtt meglátogatott egy nagyobb bevásárlóközpontot vagy áruházat.

Egyre több olyan történetet hallani, amely során emberek teljesen ledöbbenve és értetlenül állnak azelőtt, hogy pozitív lett a koronavírus tesztjük.

Legutóbb egy 38 éves londoni általános iskolai tanárnő számolt be arról, hogy mennyire meglepődött, mikor kiderült, hogy covidos, ugyani hetek óta csak a helyi szupermarketig merészkedett, oda is csak a késő esti órákban, mikor a lehető legkevesebben vásárolnak - írja a Daily Mail.

A bevásárlóközpont jelentik az egyik legnagyobb veszélyt az emberekre Forrás: Origo

A Public Health England jelentése szerint a február 11-ig tartó héten a pozitív teszteredményt kapott emberek 53 százaléka azt mondta, hogy ellátogatott egy bevásárlóközpontba.

Dr. Julian Tang, virológus úgy gondolja, hogy a szupermarketek a fertőzés egyértelmű helyei.

"Ezek a helyek a közösség epicentrumai és az emberek a város minden részéről elég rendszeresen ott lesznek. A szociális távolságtartás nehéz lehet a szupermarketekben, és sokuknak rossz a szellőzőrendszere, vagyis a vírus elidőzhet a levegőben" - mondja Dr. Tang.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.