6 éves gyermek kapta el hazánkban a koronavírus brit variánsát

Forrás: Shutterstock -
brit mutáns koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Müller Cecília elárulta, mennyiben veszélyes a koronavírus brit mutációja.

Ahogy azt néhány napja megírtuk, a koronavírus brit mutációja, amelyet ősszel Kentben azonosítottak először, világszerte dominánssá válhat - véli Sharon Peacock professzor, az Egyesült Királyság koronavírus genetikai felderítési programjának (Covid-19 Genomics UK Consortium) vezetője.

Az új variáns "végigsöpört az országon", és "minden valószínűséggel végig fog söpörni a világon" - mondta.

Az operatív törzs tájékoztatóján most Müller Cecília is beszélt a brit variánsról, és elmondta, 193 magyar betegnél kimutatták az angol mutánst, ám a betegek életkora nagyon különböző. Az átlagéletkoruk 51 év, de van közöttük egy 6 éves gyerek is, illetve 94 éves a legidősebb.

Képünk illusztráció. Forrás: Shutterstock

Közülök 8 fő esetében tudták megállapítani, hogy "behurcolás" által érintkeztek a mutáns vírussal, de a többiek esetében nem találtak olyan kontaktot, aki külföldön járt volna, vagyis ez azt jelenti, hogy már közösségi terjedés van jelen Magyarországon is.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.