A nők többsége egyáltalán nincsen megelégedve a fenekével, akinek nagyobb az átlagnál, mindenáron kisebbet akarva és ez igaz fordítva is. Egy kutatás eredménye szerint azonban szerencsések azok, akik hatalmas hátsóval lettek megáldva. 

Dr. Robert Kushner, a Northwestern Memorial Hospital orvosa végzett egy kutatást, amelynek megdöbbentő eredményei születtek. A tanulmány alapján a fenekünkre rakódott zsír kevésbé jelent problémát, mintha a hasunkra rakódna. Az utóbbinál az egész szervezetre, a keringési rendszerre is rossz hatással van, míg az előbbi kisebb koleszterinszintet jelent.

Forrás: Shutterstock

A kutatás során azt is megállapították, hogy azok a nők, akiknek az átlagnál nagyobb fenekük van, ritkábban cukorbetegek, ellenállóbbak a krónikus betegségekkel szemben, és a szívbetegségek is jobban elkerülik őket.

A nagy fenekűek hormonális rendszere is egészségesebb, mivel a tulajdonosuk kevésbé stresszes, jobban alszik, és az általános közérzete is jobb, mint a kicsi fenekűeknek. Továbbá azt is állítják, hogy  jobban is fog a nagy fenekű nők agya - írja a Global News.