Életmentő Covid-kezelés alkalmazását jelentette be Kásler Miklós

Forrás: MTI/Máthé Zoltán -
COVID-19 szövődmények Kásler Miklós vérrög koronavírus vérrögképződés
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A kezeléstől az várják, hogy kevesebb lélegeztetőgépre kapcsolt beteg hal meg a koronavírus okozta keringési és légzési elégtelenség következtében.

Vérrögoldó kezelés alkalmazását kezdeményezte a kiemelt COVID ellátó Centrumokban Prof. Dr. Kásler Miklós. Az EMMI minisztere a közösségi médiában feltöltött videójában ismertette a kezelés részleteit.
"Az érelzáródást okozó vérrögök feloldása, az ún. fibrinolízis képessége csökken a szervezetben, és ez a folyamat játszódik le a halált vagy súlyos szövődményeket okozó tüdőembóliák nagy részében is. (...) A kiemelt Covid ellátó centrumokban szigorúan ellenőrzött körülmények között kezdeményeztem ezt a vérrögoldó kezelést. Ettől azt várjuk, hogy a lélegeztetett betegek halálozása csökkenjen, a COVID-fertőzés utáni keringési és légzési elégtelenséget pedig elkerüljük" - mondta a miniszter.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.