Így zajlik majd az oltási rend a húsvéti ünnepek alatt

vakcina védőoltás húsvét koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
György István a keddi Operatív törzs sajtótájékoztatóján beszélt a részletes oltási rendről.

A Miniszterelnökség területi közigazgatásért felelős államtitkára kiemelte, hogy nem lesz megállás, az oltópontok a húsvéti ünnepeket alatt is működni fognak. A héten is folytatódik majd az idősek és krónikus betegek oltása, Pfizer- és Szputnyik vakcinát kapnak majd. 280 ezer adag Szputnyik jut majd első oltásra a kórházi oltópontokra, ezeknek elosztása a háziorvosok dolga lesz.

Képünk illusztráció MTI/Balázs Attila Forrás: MTI/Balázs Attila

György István azt is kiemelte, hogy az idősotthonokban már egyértelműen érezhető az oltás pozitív hatása, a járvány jelentősen visszaszorult.

Újabb kampányszerű oltási opciót is megkezd a héten a kormány. Csütörtöktől szombatig megkezdik azoknak az óvodai, általános iskolai, gimnáziumi dolgozóknak az oltását is, akik már előzetesen érvényesen regisztráltak. A pedagógusok beoltását Pfizer vakcinával végzik majd.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.