Riasztás: jégeső és 90 km/órás szél várható több vármegyében

jégeső
Shutterstock -
időjárás Riasztás szélvihar jégeső
A figyelmeztetés vasárnap éjfélig van életben.

Felhőszakadás, zivatarok, sőt, jégeső is várható pünkösd vasárnapján. Vasárnap hajnalban riasztást adtak ki, ami főleg a kelet országrészt és a Dél-Alföldet érinti. Napközben újabb hullámban elsősorban a Dunától keletre elszórtan, a Dunántúl északkeleti részén helyenként alakulhatnak ki zivatarok.

riasztás van érvényben jégeső
Riasztást adtak ki: jégeső és viharos szél várható
Forrás: Shutterstock

Előbbi területen délután, kora este néhol intenzívebb zivatar is előfordulhat, amelyet felhőszakadás, viharos szél (60-90 km/h), jégeső kísérhet. A csúcshőmérséklet 22 és 29 fok között változik, északkeleten marad hűvösebb az idő. Késő estére 14 és 20 fok közé hűl le a levegő -  írja a HungaroMet.

A keleti országrészhez képest pünkösdkor nyugaton és a fővárosban akár 23-29 fok is lehet, zéporok, zivatarok itt is előfordulhatnak - olvasható a Köpönyeg előrejelzésében. 

 

 

 

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.