A koronavírus indiai mutánsa új tüneteket okoz: ezek azok

COVID-19 tünetek mutáns India koronavírus
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A koronavírus duplamutánsnak hét új tünetét figyelték meg Indiában. Az új variáns fertőzőbb és súlyosabb tüneteket is okoz, mint az eddigiek. 

Földi pokollá változtatta Indiát a koronavírus-járvány, egyre aggasztóbb hírek érkeznek. Az országban elfogyott az oxigén, nincs már intenzíves ágy, a betegek a kórházak előtt hosszú sorokban várakoznak. Míg a WHO korábban csupán "érdekes variánsnak" nevezte az indiait, most már "aggasztónak" tartják, ami arra utal, hogy veszélyesebb (fertőzőképesebb, halálosabb, a vakcináknak jobban ellenálló). Az indiai mutánsnak hét új tünetét is felfedezték - írja a Medicalexpress.

A kutatók szerint az új mutáns új tünetekkel is jelentkezik. A már szokásos láz, száraz köhögés, szag- és ízérzékelés elvesztése és a légzési nehézségek mellett hét új tünetet is hozott magával az indai variáns.
Ezek a következők:
- kötőhártya-gyulladás
- hányás
- hányinger
- hasmenés
- fülzúgás
- fülcsengés
- szédülés

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.