Oltás után kapta el a koronavírust Dévényi Tibor - Így vészelte át a betegséget

Fotó: Adrián Zoltán - Origo -
kínai vakcina védőoltás Dévényi Tibor
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dévényi Tibi bácsi nem gondolta volna, hogy az oltás után kapja el a koronavírust.

Nagyon vigyázott magára az elmúlt egy évben Dévényi Tibi bácsi, alig várta, hogy megkapja a koronavírus elleni védőoltást. Arra azonban nem számítot, hogy az oltás után fertőzödik meg.

"A kínai vakcinából már megkaptam mindkét oltást, majd a második után két héttel észleltem, hogy fáj a torkom. Aki beszéddel keresi a kenyerét, azzal előfordul ilyen, épp ezért először nem vettem komolyan. A háziorvoshoz fordultam a panaszaimmal, aki azt javasolta, biztonság kedvéért teszteltessem magam. Így is történt, bizakodva vártam az eredményt, és engem is meglepett, amikor kiderült, sajnos elkaptam a koronavírust. Azonnal önkéntes karanténba vonultam, most telt le a 14 nap" - mesélte a Borsnaka rádiós, aki gyógyszeres kezelést kapott.

Dévényi Tibor Fotó: Adrián Zoltán - Origo

"Óriási szerencsém volt, hiszen még lázam sem volt. Antibiotikumot kaptam, és szépen lassan kilábaltam belőle. Rettegtem, hogy kórházba kerülök, abba pedig bele sem merek gondolni, mi lett volna, ha korábban, a védőoltás előtt kaptam volna el. Sokszor elmondják a virológusok és az orvosok, hogy aki oltás után betegszik meg, enyhe lefolyású lesz a betegség. Az én esetem is ezt igazolja, mert nem kerültem súlyos állapotba. Az oltás megmentette az életemet" - jelentette ki Tibi bácsi.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.