Tuti tipp: így védd ki az oltás mellékhatásait

Forrás: Shutterstock -
víz mellékhatás oltás
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Mint minden vakcinánál, a koronavírus elleninél is jelentkezhetnek mellékhatások, de egy aprócska trükkel minimalizálhatod a kellemetlenségeket!

A koronavírus elleni védőoltás után, bármelyiket is kapja az ember, általános fáradékonyság, hőemelkedés, hidegrázás előfordulhat, amelyek abszolút nem jelentenek rosszat!

Sokan mégis tartanak ezektől a mellékhatásoktól, fontos azonban szem előtt tartani, hogy a vakcina okozta esetleges kellemetlenségek eltörpülnek a fertőzés okozta – akár maradandó – károk mellett!

Az oltás előtti és utáni fokozott vízfogyasztással csökkenthetők a vakcina utáni tünetek.

Forrás: Shutterstock

„Az oltás előtti és utáni megfelelő mennyiségű ivás segíthet a mellékhatások csökkentésében, a szervezet így jobban fogadja a vakcinát."

– mondta el a bestlifeonline-nak Vanessa Walker, tüdőgyógyász szakorvos.

A hidratálást legalább egy nappal az oltás előtt érdemes elkezdeni, majd utána is folytatni kell. (Egy felnőtt vízfogyasztási minimuma 1,5-2 liter/nap.)

A vízfogyasztás mellett sokat segíthet a pihenés és a helyes táplálkozás is.

Tünetkereső

Nézd meg, milyen betegségre utalhatnak a tüneteid! Az alkalmazás segítségével megtudhatod, hogy milyen egészségügyi problémára utalhatnak a panaszaid. A tünetkereső eléréséhez kattints IDE!

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.