Gyöngyös szegénynegyedébe vonult oltani a háziorvos, sokan éltek a lehetőséggel

Forrás: Shutterstock -
vakcina oltás szegénynegyed
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Mangó Gabriella összefogott a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal és a gyöngyösi szegénynegyedben több embert is beoltottak, akiknek nem volt lehetősége regisztrálni vagy eddig félt a vakcinától.
A fotó illusztráció. Forrás: Shutterstock

Szerencsére sok segítséget kapott a Magyar Máltai Szeretetszolgálattól, a Gyöngyösi Roma Nemzetiségi Önkormányzattól, az önkormányzati képviselőtől illetve a polgármesteri hivataltól is.

„Egyes vakcinák különleges tárolást igényelnek és az adagokra való szétbontásuk is bonyolult, hiszen egy ampullából több embernek alkalmas oltóanyagot kell felszívni. Ezért a modernebb oltóanyagok sajnos szóba sem kerülhettek, mert ugyan előre jelezték nekünk, hogy hányan jönnének oltásra, de mindig csak az a biztos, ami már megtörtént. Nem akartam elpazarolni egyetlen csepp oltóanyagot sem, ezért a külső helyszínes oltási akcióra inkább a kínai vakcina volt alkalmas. Ennél egy ampulla egy ember beoltására elég" – mondta Dr. Mangó Gabriella.

Sokan azért nem jelentkeztek az oltásra, mert egyszerűen nem volt lehetőségük a regisztrációra, de akadtak, akik a tűtől vagy magától az oltástól is féltek. Viszont a doktornőnek hála, sokan belátták, hogy ez szükséges. A csapatnak egy második körre is vissza kell majd mennie.

Az orvos szerint az ilyen akciókkal akár újabb gócpontok kialakulását is meg lehet akadályozni.

„Itt az emberek akár húszfős családokban élnek. A karantént ilyen életkörülmények között nagyon nehéz betartani. Ezekkel az oltásokkal viszont egy nagyfokú védettséget sikerült most elérni"

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.