Támad a flurona: Terhes nőben egyesült a koronavírus és az influenza

Forrás: AFP -
flurona koronavírus egyesült a koronavírus és az influenza influenza
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
A légzőszervi megbetegedések időszakában, tavasszal és ősszel nemcsak a koronavírus, hanem a szezonális influenza is támad. Hónapok óta sokakat foglalkoztat a kérdés, vajon mi történik, ha a két betegség együttes erővel támad.

Azt korábban is sejtették a tudósok, hogy a koronavírus és az influenza akár egyszerre is megtámadhatja a szervezetet. De mivel hasonló tüneteket okoznak, eddig nem tudták igazolni, hogy a két betegség egyszerre is jelen tud lenni az emberben,

Egy izraeli terhes nőnél azonban kimutatták mindkét vírust.

Újfajta tünetegyüttesként fedezték fel a fluronát Forrás: AFP

Az újfata tünetegyüttest fluronának keresztelték az orvosok, amit az influenza és a korona szavak összegyúrásából képeztek, ezzel is utalva arra, hogy a két vírus képes egyszerre is megtámadni az emberi szervezetet.

Egyelőre csak Izraelben dokumentáltak ilyen esetet. A szakértők szerint azonban más országokban is előfordulhatnak hasonló megbetegedések.

Az orvosok már vizsgálják, hogy a flurona okozhat-e súlyosabb szövődményeket az alapváltozatnál – írja a Blikk.

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.