A népszerű magyar orvos állítja: az emberek döntő többségének semmilyen szüksége nincs multivitaminokra

Forrás: Dr. Novák Hunor -
vitamin Dr. Novák Hunor multivitamin
Clock icon
Cikkünk több mint egy évvel ezelőtt frissült utoljára, a benne szereplő információk elavultak lehetnek.
Dr. Novák Hunor népszerű gyermekorvos, aki rengeteg hasznos információt oszt meg a közösségi oldalán. Tényeket közöl és tévedésekről rántja le a leplet. Legfrissebb videójában a vitamin-bizniszről beszélt.

"A vitaminszedés egy milliárdos biznisz, tehát iszonyatos üzleti érdekek és brutális marketing áll mögötte. Tudományos tény, hogy az emberek döntő többségének semmilyen szüksége nincs multivitaminokra, és teljesen feleslegesen szedi ezeket, sőt, még veszélyei is lehetnek. Tévhit, hogy multivitamint immunerősítés miatt kell szedni, hát sajnos semmilyen bizonyított hatása nincsen. (...) Sokan azt mondják, hogy a multivitaminok teljesen veszélytelenek, ezért inkább szedem feleslegesen. Ez nem teljesen van így. Nem arról van szó, hogy aki multivitamint szed, az meghal, de a multivitaminok túladagolhatók. A vízben oldódó vitaminok magas dózisban okozhatnak problémát, de sokkal gyakoribb a zsírban oldódó vitaminok túladagolása, amely komoly szervkárosodást okozhat" - mondja videójában dr. Novák Hunor.

A gyermekorvos azt is elmondta, hogy multivitaminokat egyoldalú táplálkozás esetén, tápanyagfelszívódási zavarok esetén vagy súlyos, krónikus betegségek esetén érdemes szedni.

Támadják a magyar orvost, mert elmondta az igazat a koronavírussal kapcsolatban







Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.